Frissítsd fel otthonod újrahasznosított tárgyakkal!

2020. augusztus 15.
Még nyár van, de észre sem vesszük milyen hamar eltelik, és egyre többet leszünk újra lakásunkban. A tavaszi kényszerotthonlétünk alatt talán megunhattunk néhány dolgot magunk körül és jó lenne megújítani a közvetlen környezetünket egy kicsit.

Persze ahhoz, hogy változtass, nem szükséges azonnal felkeresni lakberendezési üzleteket, újrahasznosítással szuper dolgokat készíthetsz magad is.

Virágszépítés

Készíts új kaspókat növényeidhez: a már megunt cserepeket, vagy kaspókat sokféleképpen varázsolhatod újjá. A legegyszerűbb természetes megoldás például, ha spárgával, vagy raffiával körbetekered, közben ragasztóval rögzíted. Ha natúr csereped van, a legkézenfekvőbb, ha befested, vagy mintával díszíted. Ehhez mindenképpen vízálló akrillfestéket használj! Ha gyűjtöttél a nyáron kis kavicsokat, kagylókat vagy vannak eltört porcelándarabjaid, azokat is rögzítheted az új virágtartódra.

Legyen a vázád kiürült üvegekből! Fess rá üvegfestékkel, kötözd körbe színes szalagokkal, vagy csak egyszerűen tegyél bele virágot.

Tárolás újratöltve

Új tárolódobozaid lesznek, ha felhasználod a cipősdobozokat, melyre már nem használt ruhából, vagy ágyneműből kivágott anyagot, vagy valamilyen Neked tetsző papírokat ragasztasz.

Szintén lehet tároló zöldség boltokból beszerzett faládákból, de stabilan egymásra helyezve akár új éjjeli szekrényed is lehet belőlük.

Konyhaszépítés

Ha tudsz egy kicsit varrni és még varrógéped is van, a már nem használt ruhákból táskát, párnahuzatot, zöldség-és kenyértartó zsákot, textil arctörlőket pillanatok alatt el is készíthetsz. A fűszereknek pedig kiválóak a kiüresedett, akár különböző méretű kisüvegek melyeket ha egyforma címkével látjuk el, harmonikus hatást keltenek majd.

Hangulatos dekor

Új fények világíthatnak otthonodban, ha egy nagyobb méretű befőttesüvegbe helyezed a karácsonyi égőket. Próbáld ki, csodaszép, hangulatos megoldás akár a padlóra helyezve is! Ha kevés a hely a szekrényedben a ruháidhoz, a gardrób mellé egy plafonról lelógatott láncra helyezett vállfákra helyezett ruhák még szuper dekorációként is mutatnak majd. Ha a kerékpárod kereke lett használaton kívüli, a gumiabroncsot vedd le, akaszd a falra, és csipeszekkel egyedi faliújságod lehet. Gyűjtögetni ugyan nem ajánlatos, de mielőtt végleg kidobnál valamit a háztartásodból, otthonberendezési tárgyaidból, mindig érdemes végig gondolni vajon tud-e hasznos, vagy dekoratív lenni egy könnyen, olcsón átalakított formájában.

További Városban, zöldben cikkekért kattints IDE!

Fotó: Getty Images