Melyik híresség edzésrutinja égeti a legtöbb kalóriát?

2020. szeptember 06.
A hírességek imádják kiposztolni közösségi oldalaikra edzésrutinjukat, így remek lehetőséget adnak arra, hogy összehasonlítsuk ezeket és felhasználjuk azokat a részeket belőle, amik nekünk is hasznosak lehetnek. Ha a lehető legtöbb kalóriát szeretnénk elégetni mozgás közben, akkor például ezeknek a hírességeknek az edzését kell követnünk.

Nem könnyű eligazodni a rengeteg mozgástípus és edzésmódszer között, megtalálni azt, ami a testünknek és a célunknak a legmegfelelőbb. A kickboxtól a pilatesen át a HIIT-ig és az ilyen-olyan aerobic és zsírégető programokig. Jó kiindulópont, ha a különböző edzések alatt elégetett kalóriamennyiséget vesszük alapul. De ez alapján kinek az edzése lesz a legkeményebb? Ezt a versenyt nem Beyoncé nyeri, annyit elárulhatunk.

Az énekesnők taroltak

Bár Kim Kardashian napi edzésrutinja is nagyon kemény, de Ellie Goulding mindnekinél több kalóriát éget: egy óra alatt 573 kalória fogy el a kitörésekből, kickbox-elemekből, súlyemelésből, guggolásból és húzódzkodásból álló fitneszprogramja során. Az biztos, hogy az énekesnő a lehető legtöbbet hozza ki az edzésből.

View this post on Instagram

*There aren’t many muscular women in popular culture* 🤷🏼‍♀️ Nothing I do in the gym is for vanity. To me it isn’t intimidating or scary to be strong (in fact anyone who has met me knows I am the most pathetically shy and self deprecating person) When posting gym photos, I only ever wanted to show that with all the things I’ve overcome, keeping fit and strong has been my ultimate escape. I have no extraordinary athletic ability and I was crap at sports as a kid (I was so severely asthmatic I could barely even laugh without a coughing fit) but I’ve pushed myself and used all the willpower I can muster to keep at it. As hard as it is to stay motivated, especially right now, I still recommend it passionately for any mental health issues you are facing… even a small walk or jog. Ps – I didn’t do any exercise today because I didn’t want to! Might not tomorrow either. Love to all the strong women out there and to those just getting started- I am with you 💙

A post shared by elliegoulding (@elliegoulding) on

Kim Kardashian alig marad el ettől, ő 552 kalóriát éget el a különösen a test alsó régióira fókuszáló rutinjával. Húga, Kourtney a nagy intenzitású kardiotréningre szavaz, az ő hat gyakorlatból álló köredzése 497 kalóriát pusztít el.

J. Lo sem maradhat le

Mindenkinek leesett az álla, amikor Jennifer Lopez A Wall Street pillangói című filmben rúdtáncolt. Saját bevallása szerint is a nagy intenzitású intervaledzésnek fontos szerepe volt abban, hogy meghazudtolja a gravitációt. Ebben kettlebellgyakorlatok, fekvőtámaszok, futás kombinációja szerepel, és a színésznő-énekesnő 489 kalóriát éget el közben. 

Beyoncé sem marad el ettől sokkal természetesen. A súlyzókkal végzett kitörésekből, guggolásokból és felülésekből álló köredzése 475 kalóriától szabadítja meg az énekesnőt egyetlen óra alatt.

Aki a lassú mozgásra esküszik

A legkevesebb kalóriát Margot Robbie pilates inspirálta edzése égeti. Ez nem egy izzasztó, nagy intenzitású kardiotréning, ám a pilates meglepően erőssé tesz, ha rendszeresen és kitartóan végezzük a gyakorlatokat. Ha mi is ilyen típusú mozgásra vágyunk, akkor Margot Robbie a mi emberünk. 

A teljes lista a hírességek edzésrutinjáról és kalóriaégető hatásukról:

  1. Ellie Goulding – 573 cal 
  2. Kim Kardashian-West – 552 cal
  3. Kourtney Kardashian – 497 cal
  4. J.Lo – 489 cal
  5. Beyonce – 475 cal
  6. Khloe Kardashian – 469 cal
  7. Chrissy Teigen – 389 cal
  8. Vanessa Hudgens – 363 cal
  9. Jessie J – 350 cal
  10. Margot Robbie – 195 cal

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Unsplash