A prosecco pilates a leglustábbakat is ráveszi az edzésre

2020. június 17.
Nehezen vesszük rá magunkat az otthoni edzésre, vagy egyszerűen nem tudunk dönteni a rengeteg lehetőség közül, amit az internet ajánl? A közösségi oldalakon egyre népszerűbb a prosecco pilates, ami elég vidám sportnak tűnik ahhoz, hogy a leglustábbakat is rávegye arra, hogy felkeljenek a kanapéról.

Az utánozhatatlan Julie Andrews-t idézve, addig nem történhet nagy baj, amíg egy tevékenységben olyan italt iszogathatunk, amiben apró buborékok is vannak. Azonban ne tévesszen meg senkit: a prosecco pilates nagyon is megdolgoztatja a testünket cserébe a habzó finomságért.

View this post on Instagram

I asked. You answered with a unanimous YES 🥳! On Saturday at 5:30pm Sydney time (8:30am UK time) I will be hosting a special Easter Pilates class with @studiocombined. 🐣 • If you’ve been to my class before you will know that I often reference coffee, water, wine to help with your alignment… well we’re going to give it a go for real! • For tomorrow’s class please bring your choice of beverage, it doesn’t have to be alcoholic!!! • Some ground rules: 1) If you are making a tea or coffee please don’t have it boiling hot 2) All drinks must be half full so they don’t spill when we do some balance work 3) And maybe don’t use a dark coloured liquid (just in case) • We won’t be using the drinks the whole time throughout the class, just during a couple of moves to check your alignment! After the class I will stick around in case you have any questions about Pilates/home workouts, or if you just want to catch up and celebrate Easter 🐣 • My @studiocombined members, this is free for you and the link will be on the Facebook group as normal. For anyone else who wants to join (who isn’t a SC member), head to the link in my bio to join for $8!! It’s going to be loads of fun and a nice way to enjoy the long weekend together! If you have any questions let me know! See you on the mat! X

A post shared by PILATES WITH LOTTIE (@pilateswithlottie) on

Természetesen nem muszáj proseccóval végezni ezt a pilatesedzést, bármilyen más italt, akár vizet is választhatunk, ha mi azt szeretjük. Az edzés továbbra is inkább az erőnlétünkről, mint a proseccóról szól, az csupán a jutalom a végén.

Az egész kihívás lényege, hogy megelőzzük az ital kilötyögését, miközben a mozdulatsorokat végezzük. Az eredmény pedig? Mivel az izmaink egy picivel erősebben dolgoznak és jobban koncentrálunk a deszkák közötti átvezetéseknél, lábemeléseknél és nyújtásoknál, valószínűleg egy kis izomláz lesz másnap.

Az új őrület már tavaly elindult a brit pilatesoktatótól, Kelly Ravenscrofttól, ám a karantén idején vált igazán népszerűvé. „Ez a kis csavar segít ellazulni, és vidámabbá, illetve nagyobb kihívássá teheti az edzést. Ráadásul virtuális közösséget is épít, ha megosztjuk egymással, nekünk hogy sikerült a prosecco pilates kihívás” – mondta Ravenscroft.

Olvastad már?


Forrás: Marie Claire Australia
Fotó: Unsplash