Ezek a legjobb videójátékok testmozgáshoz, nem csak gyerekeknek

2021. január 17.
Tánctól a bokszig szinte bármilyen mozgásformához találhatunk egy-egy remek videójátékot, ha szeretnénk felpezsdíteni és változatosabbá tenni a napi testmozgást. Érezzük magunkat újra gyereknek, miközben erősödhetünk és ügyesedhetünk úgy, hogy észre sem vesszük, mert olyan jól szórakozunk közben.

Nem kell gamernek lenni ahhoz, hogy kihasználhassuk a videójátékok nyújtotta lehetőségeket – például az otthoni testmozgás szórakoztatóbbá tételére. Az olyan klasszikusoktól, mint a Just Dance egészen a virtuális valóságig, érdemes kipróbálni ezeket az eszközöket is, hiszen minél változatosabb a mozgás, annál lelkesebben sportolunk addig is, míg az edzőtermek és mozgásstúdiók ismét kinyithatnak.

videojatek-testmozgas-tanc-boksz

Ring Fit Adventure: kaland és mozgás egyszerre

Ha a gyerekeink karácsonyra Nintendo Switchet kaptak, mi is szerencsésnek érezhetjük magunkat, mert számtalan olyan játék és kiegészítő létezik, amellyel az otthoni testmozgáshoz használhatjuk ezt a konzolt. Az egyik ilyen a Ring Fit Adventure nevű videójáték és eszköz. A Ring-Con kiegészítővel a kezünkben, és a lábpántot felcsatolva kezdhetünk edzéssel teli küldetésbe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francesca Ferragni (@fraferragni)

A fantáziavilágban egy testépítő sárkányt és csatlósait kell legyőznünk úgy, hogy közben valódi testmozgást végzünk: helyben futást, hogy bejárjuk az erdőket-mezőket, karemeléseket a támadáshoz és védekezéshez, jógapózokat pedig az életerőnk visszatöltéséhez. Az egyes harcok között pedig szokatlan (és kardioedzéssel felérő) közlekedési megoldásokkal találkozhatunk, amilyen például a guggolással üzemelő katapult, vagy amikor éppen fel kell eveznünk a vízesésen.

Fitness Boxing 2: akár párban is boxolhatunk

Boksszal megbolondított aerobicórákra hasonlító videójáték, szintén a Nintendo Switchhez: bokszalapú, ritmikus gyakorlatokkal edzhetünk, amelyeket népszerű előadók slágereinek hangszeres verziójára hangoltak.

Nintendo Wii Fit: sosem megy ki a divatból

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eve Ryan (@thisis_eve)

Régi, de örök kedvenc: több mint tíz éve mutatták be a Wii Fit első verzióját, ám azóta sem találtunk sokkal jobbat, ha otthon szeretnénk válogatni több mint negyven különböző edzésmódszer közül. 

Just Dance 2021: a táncrajongóknak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @purple.gaming

A Just Dance egy olyan játék, amelyben a képernyőn különböző koreográfiákat táncoló figurákat kell utánozni, ezzel játékosan vezet be a tánc világába. Mondanunk sem kell, hogy a többféle konzollal is használható videójátékban találunk roppant izzasztó dalokat és mozdulatsorokat, miközben partihangulatban edzhet együtt az egész család.

Beat Saber: a létező legjobb virtuális valóság játék

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Segale (@lisasegalerealestate)

Ha valaki szerette az egyik első nagy okostelefonos slágerjátékra, a Fruit Ninjára, ahol egyre gyorsabban érkező gyümölcsöket kellett szamurájkarddal kaszabolni, az imádni fogja a Beat Saber nevű videójátékot is. Méltán tartják a legjobb virtuális valóság (VR) játéknak. Mozgásérzékelők segítségével kell lekardoznunk az előttünk megjelenő fénykockákat, amik az általunk kiválasztott zene ütemét követik. Ez így nagyon egyszerűnek hangzik, ám másnap garantált az izomláz – a karokban biztosan.

Olvastad már?

Fotó: Getty Images