Biomorf dekor az év első nagy lakberendezési őrülete

2021. január 24.
A közösségi oldalakat már elérte a biomorf kerámiák és dekorációs tárgyak iránti hatalmas lelkesedés. Ha jobban megnézzük ezeket a különleges és mindennek, csak éppen unalmasnak nem nevezhető elemeket, azt is megértjük, miért.

A napok egyformán telnek, ugyanabban a mókuskerékben pörgetjük a hétköznapokat, és várjuk a havazást, a tavaszt, az oltást, vagy éppen a jó időt. Nem csoda, ha kapva kapunk bármi után, ami elég meghökkentő ahhoz, hogy kizökkentsen a tél szürke egyhangúságából. Ehhez pedig a foltos váza, az őrülten tekergőző gyertyatartó vagy éppen az olvadó jégkrémre hasonlító tárgyak több mint tökéletesek.

biomorf-dekor-lakberendezes

Tény, hogy nem való mindenkinek ez a trend. A hagyományos formák, a rendezettség és letisztultság kedvelői bizonyára nem tudják elképzelni, hogy ilyen tárgyakkal vegyék körül magukat otthonukban, a minimalizmust viszont egyáltalán nem zárják ki ezek a bohókás, biomorf sziluettek, amelyekre biztosan illik az a mondás, hogy olyan csúnya, hogy az már szép. 

Pöttyök, göbök, kinövések

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lydia Kardos (@lydiakardos)

Az agyagból formázott teáskészletet biztos, hogy kétszer is megnézik majd a vendégek. A külseje felhőszerű, fehér, míg a belsejét apró pöttyök díszítik. A korong nélkül formált edények fura, organikus formája tökéletesen illik a kézbe. El tudjuk képzelni, hogy csak azért iszunk még egy pohár teát, mert nem akarjuk még letenni az izgalmas tapintású poharakat. 

Papírból váza?! Lehetséges!

A papírgyurma váza nemcsak mókásan néz ki, de fenntartható módja is a lakásdekorációnak. Minden darab kézzel készül újrahasznosított papírból, a belsejét lakkal vonják be, hogy vízálló legyen, ám mégis az a legbiztonságosabb, ha szárított virágot teszünk csak bele, így tovább megmarad az egyedi, biomorf vázánk. Ha pedig otthon is kísérleteznénk hasonlóval, nincs szükség sok hozzávalóra, csupán papírra, vízre és lisztre, majd formálhatjuk kedvünkre a papírgyurmát

Olvastad már?

Medvecukorlámpa

Igazi megosztó édesség a skandinávok kedvence, az ánizsos aromájú medvecukor, amelynek számtalan formája létezik. A töltött, rétegezett cukorkára emlékeztető lámpa egyszerre hullámos és egyenes, édes és komoly. Minden oldalról mást mutat, ahogy a medvecukor íze is pillanatról pillanatra változik a szánkban. 

Gömbölyded gyertyák

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Talbot & Yoon (@talbot.yoon)

Ha ránézünk a pacaszerű gyertyára, nem lehet nem mosolyogni. A nappaliba vagy a hálószobába is vidám, boldog atmoszférát hozhat egy kicsi, gömbszerű biomorf gyertya. 

Olvadó fagylalt lámpácska

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fredericks & Mae (@fredericksandmae)

Van valami meghökkentő, ugyanakkor rendkívül érdekes a Joseph Algieri által tervezett habszerű lámpákban. Nem mondanánk első pillantásra szépnek, ugyanakkor ha túltesszük magunkat az első rácsodálkozáson, végtelenül kedvesnek, viccesnek és lenyűgözőnek találjuk. Igazi beszélgetésindító darab a nappalinkban. 

Olvass tovább!

Fotó: Unsplash