Az újságtartó visszatért, és szebb, mint valaha

2021. március 20.
A koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a lakberendezési trendekre. Kisöpört számos dekorelemet, míg visszahozott olyan tárgyakat, amelyekről már talán meg is feledkeztünk. Ilyen például az újságtartó, amely változatosabb, szebb és praktikusabb, mint valaha.

Több könyvet és magazint olvasunk a járvány kitörése óta. Ez nemcsak a statisztikákból derülhet ki, hanem abból is feltűnhet, hogy egyre több halom tornyosul a kávézóasztalon és az éjjeliszekrényen. Egy újságtartó azonban megoldást jelenthet minden ilyen jellegű problémánkra, ráadásul olyan gyönyörű darabokat találhatunk ebből a használati tárgyból, hogy dekorelemként is megállja a helyét a nappalinkban. 

Bambusz, az igazi klasszikus

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Little Gypsy Home (@littlegypsyhome)

Valószínűleg minden milleniál generációhoz tartozó felnőtt emlékszik gyermekkorából a bambusz újságtartóra. Ha nosztalgiára vágyunk, választhatjuk a régi formát új köntösben, hiszen a bambusz újságtartó garantáltan jól mutat majd a kanapé mellett. 

Letisztult, légies és természetes

A minimalista lakberendezés kedvelői is találhatnak már kedvükre való újságtartót. A letisztult natúr fa, egyszerű és sima vonalvezetéssel tökéletes a modern és funkcionális otthonokba.

Klasszikus páros: bőr és fa

Szintén igazi klasszikus az újságtartók világában a fakeretre függesztett bőrtartó. Ám a modern változata sokkal letisztultabb és szebb, mint amit emlékeinkben őrzünk generációkkal ezelőttről.

Arany és fekete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wicker Nest 🧺 (@wicker.nest_)

Az art deco nehezen adja meg magát, bármennyit is írjanak arról, hogy lassan kikopik a lakberendezési trendek fősodrából. Az arany és fekete kedvelői minden bizonnyal egy hasonló darabra szavaznak, ha újságtartót keresnek nappalijukba.

Vidéki sikk a városi lakásban

A cottagecore és cabincore meghódította az embereket a koronavírus-járvány kitörése óta. Nem meglepő, hogy az újságtartótrendekben is találunk olyan darabokat, amelyek ezekbe az irányzatokba tartoznak. 

A retró modern

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Design + Magazine (@designplusmag)

A nyolcvanas éveket idézi abszolút szerethető módon, és inkább a minimalista, mint a maximalista lakberendezési irányzatba illeszkedik az átlátszó műanyag újságtartó

Fotó: Instagram

Olvastad már?