A Covid-biztos karácsonyi összejövetel nem lehetetlen!

2021. december 23.
A tavalyi karantén karácsony után sokan vágyunk arra, hogy ismét a szeretteink körében töltsük az ünnepeket. Bár a nagy összejövetelek nem veszélytelenek, alapos odafigyeléssel minimalizálhatjuk a kockázatokat, és szervezhetünk Covid-biztos karácsonyi vacsorát.

Buli a szabadban

A szabadtéri mulatságok kétségtelenül a lehető legbiztonságosabbak a világjárvány alatt. Használjuk ki a természet adottságait egy parkban vagy kertben rendezett bulival, ha az időjárás engedi. A fizikai távolságtartás még a szabadban is fontos, ezért a táncot, az éneklést és az öleléseket érdemes minimalizálni, vagy teljesen hanyagolni. Amennyiben szabadtéri összejövetelt szervezük, szögezzük le minden meghívott előtt, hogy mindenki maradjon otthon, aki rosszul érzi magát, különösen az, aki légúti tüneteket, például köhögést vagy megfázásos tünteket tapasztal. Helyezzünk ki kézfertőtlenítőket, és megkérhetjük a jelenlévőket, hogy hozzanak magukkal saját tányért és evőeszközt. Szerezzünk be egy kültéri sátrat, meleg takarókat, és keressünk olyan helyet, ahol lehet tüzet rakni. Melegítsük magunkat belülről forró kakaóval, meleg levessel, friss pékáruval vagy sült gesztenyével.

Használjuk ki a technológiát

Megoldás lehet egy hibrid rendezvény is, ahol egyesek a helyszínen vannak, mások pedig a Zoomon vagy más platformokon keresztül csatlakoznak hozzánk. Így akár a veszélyeztetett kategóriába sorolható családtagjainkat is bevonhatjuk az összejövetelbe anélkül, hogy eljönnének és kellemetlenül éreznék magukat. Amennyiben ezt is túl merésznek érezzük, tarthatunk kizárólag online összejövetelt is, ahová meghívjuk az egész családot. Akár előre is küldhetünk ki partikellékeket, dekorációt vagy sütidíszítő-készletet, hogy mindenki együtt ünnepelhessen, még nagy távolságból is. Ez igaz a karácsonyi pizsama- és csúnya pulcsi-partira is: mindenki vegye fel a magáét, majd készítsünk egy csoportképet Zoomon keresztül. Amennyiben van streaming-előfizetésünk, akár közös karácsonyi filmnézést is rendezhetünk.

Korcsolyaparti

A jégkorcsolyázás nemcsak azért biztonságosabb a beltéri rendezvényeknél, mert a szabadban van, hanem azért is, mert akár egy nagyobb társasággal is együtt ünnepelhetünk, miközben sportolással erősítjük az immunrendszerünket.

Beltéren, biztonságban

Ha mégis zárt térben rendezünk összejövetelt, a vendéglistán szorítkozzunk a lehető legevesebb, hozzánk legközelebb álló személyre. Mivel ez a mi rendezvényünk, valamivel biztosabbak lehetünk abban, hogy olyan emberekkel ünneplünk együtt, akik maguk is elővigyázatosak és minimalizálják a járványveszélyt. Használjunk ültetőkártyákat, és étkezés közben is tartsuk a biztonságos távolságot.

Fotó: Unsplash Forrás: Business Australia, Paperless Post

Olvass tovább!