2022 a biofil dizájn és a luxusmosókonyha éve lesz

2022. január 02.
A közösségi oldalak közül kétségtelenül a Pinterest az, amelyik a lakberendezésben előre látható trendeket legpontosabban jelzi. 2022-re is összeállította a platform az éves riportot arról, melyik irányzatok uralják majd az otthonainkat, szolgálnak inspirációként és jelennek meg legtöbbször a tévében és mozifilmekben. Ami az otthonainkat illeti, folytatódik a természet minél hangsúlyosabb megjelenítése a belső terekben, ezúttal a biofil dizájn által, emellett a manapság nem kellően nagyra értékelt elegancia lesz az, ami egyre inkább előtérbe kerül. De mutatjuk, mi derült ki pontosan a Pinterest adattudósainak elemzéséből, mit várhatunk 2022-ben a lakberendezésben és dizájnban.

A megterhelő két év után, amin még nem is vagyunk túl egészen, felfokozott érzelmekkel érkeztünk az új év küszöbére. Nem meglepő, hogy nagyon sokan keressük az érzelmi elvonulást egy ennek szentelt tér vagy szoba segítségével az otthonunkon belül is. A Pinterest adatai alapján 190 százalékkal nőtt meg a keresések száma az otthoni masszázsszoba kifejezésre, míg a dühöngő 150 százalékkal lett népszerűbb, mint az előző évben. Az apró könyvtárszobára és a kristályszobára egyaránt 12 százalékkal többen kerestek. De mi rajzolódik ki a trendekből?

2022-dizajn-trend-pinterest

Biofil dizájn

A milleniálok kifejezetten a biofil dizájn iránt érdeklődnek: minél mélyebb kapcsolatot akarnak teremteni a természettel otthonaik terein belül is. A biofil építészetre 150, a lépcsőházi kertre 175, a biofil hálószobára 100 százalékkal kerestek többen, mint az ezt megelőző évben. A virágos mennyezet és a biofil iroda iránti érdeklődés 3 százalékkal nőtt.

Alulértékelt luxus

2022-ben mindenhez adunk egy csipet luxust. Még a mosókonyhához is, amire abból következtetnek a Pinterest elemzői, hogy a luxusmosókonyha ötletek kifejezésre 11 százalékkal többen kerestek rá, a luxusgarázsbelsőre 5, a luxusgyerekszobára és luxuspincére 2-2 százalékkal. 

Mindent lekerekítünk

A kerekded dizájn hatalmas trendnek ígérkezik 2022-ben. A kerek úszómedencére 170 százalékkal többen voltak kíváncsiak, a kerek bárpultra pedig 140. 

Az ókori görög reneszánsza

A nosztalgia ezúttal a kultúra gyökereit éri el 2022-ben. Az emberek az ókori Görögországból inspirálódnak, a korinthoszi stílusjegyektől az Aphrodité inspirálta tapétáig minden hódít majd, különösen a fiatalabb milleniálok és a Z generáció körében. Az Aphrodité témájú tapétára 180 százalékkal többen kerestek a Pinteresten, míg az ókori görög stílusjegyekre 65, a korinthoszi oszlopokra pedig 40 százalékkal nőtt a keresések száma.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!