7 dolog, amivel fittebb lehetsz idén anélkül, hogy bankot kéne rabolnod hozzá

2022. január 15.
Az életmódváltás és az egészséges élet tud nagyon drága mulatság lenni, de nem feltétlenül az! Az alábbi tippekkel szerényebb pénztárca mellett is egészségesek lehetünk 2022-ben.

1. Meal prep

Az Instagram diétagurui évek óta hajtják a „meal prep”, azaz az ételdobozolás fontosságát, és az a helyzet, hogy igazuk van! Jelöljünk ki a héten két estét, és főzzünk, süssünk le előre nagy adagban mindent, amit a héten enni szeretnénk, majd porciózzuk dobozokba. Így nem fogunk elcsábulni és rendelni, ha éhesek leszünk, és sokkal kevesebb időt is fog jelenteni az ételkészítés.

2. Séta

Azt egy ideje tudjuk, hogy nem mindenkinek 10 000 lépést kell megtennie naponta ahhoz, hogy fitt maradjon, de az tény, hogy ez egy szép, kerek szám, ami jó cél lehet. A séta nem kerül pénzbe, nem kell hozzá speciális felszerelés, nem is megterhelő túlzottan, mégis erősíti az állóképességet és a vérkeringést. Tökéletes.

3. Több víz

A csapvíznél nincs olcsóbb innivaló – és egészségesebb sem. Próbáljuk ki csak egy hónapra, hogy nem veszünk semmiféle palackos, dobozos üdítőt vagy alkoholt, igen, még diétásat sem! Amellett, hogy rengeteget fogunk spórolni, különösen akkor, ha az ételünk mellé üdítőt is szoktunk rendelni, hiszen azok hírhedten túlárazottak, az emésztőrendszerünk is hálás lesz, sőt, a fogyásunk is felgyorsulhat.

olcso-dieta-fitt

4. Használjuk jól az akciókat

Akciós a növényi tej? Tárazzunk be egy fóliával belőle. Féláron elvihető este a proteinkenyér a pékségből? Vegyünk többet, szeleteljük fel, és fagyasszuk le! Az akciók segítségünkre tudnak lenni, ha jól használjuk őket, és tényleg csak azt vásároljuk meg, amire amúgy is szükségünk lenne.

5. YouTube jó barát

Az edzőtermi belépők és a trendi edzőszettek kisebb vagyonba is kerülhetnek havonta, a személyi edzőről nem is beszélve. Használjuk ki hát a YouTube-ban rejlő lehetőségeket! Ugyan akaraterőre bőven szükség van az otthoni mozgáshoz, a YouTube-nak kifogyhatatlan ingyenes tára van edzésekből, a jógától a táncórákon át egészen a kemény HIIT-edzésekig.

6. Válasszuk az XL-termékeket

Minél nagyobb egy termék, annál gazdaságosabb. Persze amikor azt mondjuk, hogy vegyünk XL-es pakkokat, nem a tortillachipsre és a nagy dobozos bonbonra gondolunk, sokkal inkább a fehérjeporokra, fagyasztott zöldségekre, bogyós gyümölcsökre, édesítőszerekre, gabonákra és hüvelyesekre, amikből sok fog fogyni diéta alatt és nem is romlanak ránk.

7. Amiket ne vegyünk

Egyre több diétás készétel, fogyást felgyorsító étrend-kiegészítő és más csodaszer kapható a boltokban, amik amellett hogy drágák, nem feltétlenül kellenek a sikeres életmódváltáshoz! Maradjunk az alapoknál: vegyünk zöldségeket, gyümölcsöket, gabonákat, fehérjeforrásokat ahelyett, hogy drága, speciális élelmiszerek jelentenék az étrendünk legnagyobb részét. Ugyanez igaz az edzőruházatra is: bármennyire is ezt sugározza a social media, nincs szükségünk életmódváltáshoz egy teljes kollekció edzőcuccra. A minőségi cipőn és sportmelltartón nem érdemes spórolni, de nem kell 5 márkás sportnadrág és 10 felső a sikerhez!

Fotó: Getty Images, Forrás: Marie Claire UK

Olvass tovább!