Tavaszi ráncfelvarrás a lakásnak: luxusrészletektől a matt feketéig

2022. március 05.
A Pinterest kétségtelenül és visszavonhatatlanul a lakberendezési inspirációk legfőbb forrása. A közösségi oldal kereséseiből tisztán kirajzolódik, mik lesznek a 2022-es tavaszi trendek az otthonunk tél utáni felfrissítésében. Virágok, hétköznapi luxus és a gyerekszoba kipofozása mind közte van.

A tavasz egyértelműen meghozza az ember kedvét ahhoz, hogy megújítsa kicsit a tél után a környezetét. Nemcsak a tavaszi nagytakarítás tartozik hozzá az évnek ehhez az időszakához, de a dekoráció is valami új, valami friss, valami izgalmas után kiált. Ha megnézzük a Pinterest adatait, kirajzolódik, mik lesznek az idei tavasz nagy trendjei, így akár nagy renoválást, akár csak apró igazításokat tervezünk, bőven találhatunk inspirációt.

Luxus a részletekben

Mindenképp érdemes a részletekre nagyobb figyelmet fordítani, egészen apró elemekkel csempészhetünk luxust az otthonukba: finom arany részletekkel díszített lámpáktól a csodás anyagokból készült párnákon át a takarókig. De akár a csapok is hozzáadhatják azt a csillogást a lakásunkhoz, amitől úgy érezhetjük, egy ékszerdobozban lakunk.

Gyerekszobai dekor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Geraldine Tan (@littlebigbell)

A kicsi és nagyobb gyerek szobái a pihenésről és tanulásról szólnak, idén tavasszal viszont minden eddiginél nagyobb hangsúly kerül arra, hogyan dekoráljuk ezeket a tereket. A Pinterest mérései szerint 190 százalékkal nőtt meg a keresések száma a gyerekszoba dekorálására. Finom textúrájú anyagokkal, látványos mintákkal olyan kuckót hozhatunk létre, ami valóban illik a gyerekünk személyiségéhez, a trendeket látva akár egészen messzire szaladhat a fantáziánk. Arra azonban ügyeljünk, hogy az alvóhely környékén célszerű inkább a semleges árnyalatokat megtartani.

Virágok

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AmmonHickson (@ammonhickson)

A tavasz és a virágok úgy összetartoznak, mint a borsó meg a héja. Nyilvánvalónak látszik ilyenkor a virágminta választása, ám idén minden eddiginél erősebb trend lesz a nagyi falvédője. Megjelenik a tapétán, ágyneműn, párnákon és ahol csak el tudjuk képzelni.

Matt fekete

Ha maradnánk a szofisztikált, letisztult stílusnál, a szezon egyik legerősebb trendje a matt fekete lesz. A Pinteresten 180 százalékkal ugrott meg a fekete lakásbelsőre történt keresések száma, és könnyű is belátni, miért. Némi feketével egyszerűen teremthetünk mélységet és drámaiságot otthonunk tereiben, különösen ha világosabb színekkel kombináljuk. Ha bátrak vagyunk, fessünk rögtön egy egész falat feketére, ha kicsit óvatosabban vágnánk vele, indítsunk fekete ablakkeretekkel vagy csapokkal.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!