6 TikTok-lakás, ahova bármikor boldogan beköltöznénk

2022. március 14.
A TikTok lassan a Pinterest babérjaira tör a lakberendezésben is. A jól-rosszul használható háztartási és szépségpraktikák tömkelege mellett ugyanis egyre fajsúlyosabbá válnak a lakásdekorációval, lakberendezési trendekkel kapcsolatos tippek, inspirációk is. Mutatjuk a kedvenc lakásainkat, amikből a tavaszi újrarendezéshez remek ötleteket meríthetünk.

A párizsi stílusú lakástól a színes, bohém otthonig rengeteg csodás lakásbelsőt láthatunk a TikTokon. A leginspirálóbbak közül mazsoláztunk.

6-tiktok-lakas-inspiracio

Moira napsütötte minimalista paradicsoma

@livewithmoi

Some of the pieces I bought and how I styled them ✨ #fyp #homedecor #decor #apartment #chicago #style #home #foryoupage

♬ Running Away – VANO 3000 & BADBADNOTGOOD & Samuel T. Herring

A Moira nevű TikTok-felhasználó chicagói otthonában hatalmas, padlótól a plafonig érő ablakok találhatók, ami már főnyeremény, ha szeretjük a napsütötte lakásokat. A lakás berendezéséhez egyszerű és letisztult színpalettáról válogatott, vakító fehér és lágy szürke árnyalatokat kombinált némi matt feketével a tárgyakon, így hatás nemcsak szupermodern, de letisztult is egyben. Moira lakásának minden szeglete elegáns és tökéletes összhangban van, ha a minimalizmus legjavát szeretnénk egy helyen látni, akkor az ő videóit tanulmányozzuk.

Leanne párizsi lakása

@leanneansar

Mrs. Darcy 🌹 #prideandprejudice #apartment #frenchgirl #paris #nyc dress: @hillhousehome

♬ original sound – Léanne Ansar

Leanne félig francia, félig amerikai, de New York-i otthonában idézte meg a francia hangulatot. Régi, arany keretes képek, boltíves plafon és bekeretezett, szobor talapzatra ültett tévé a legkarakteresebb elemei a lakásnak, ami akár Párizsban is lehetne. Minden teljesen időtálló és művészi, hogy a tulajdonos úgy érezze, minden nap Franciországban nyaral.

Rach kézműves barlangja

@rachlvalente

little moments 🌿 #diningroomdecor #ShowUsYourDrawers #gathre #homemoments #MaiselChallenge #hometiktok🏘️

♬ Euphoria season 2 is making my brain explode – Mars

Amikor először meglátjuk Rach 60 négyzetméteres bérelt otthonáról a TikTok-videókat, a finom textúrák és meleg tónusok a legszembetűnőbbek, melyek még a képernyőn keresztül is jól érzékelhetőek. Ugyanakkor a lakás nem zsúfolt, letisztult és nyugodt. A tulajdonos rengeteg kosarat, kerámiát használ a dekorációhoz és tároláshoz, ami a természetes fénnyel együtt olyan hatást kelt, hogy sose akarnánk hazamenni ebből a lakásból.

Niña modern vidéki farmháza

@ninawilliamsblog

Paint colors #newhouse #hometour #housetour #newbuild #paint #paintok #paintcolors #iowa #midwest #dreamhouse

♬ original sound – Rudy Mancuso

Niña egy újépítésű vidéki családi házban lakik férjével és négy gyerekével. Tökéletesen megvalósította a klasszikus vidéki farmházstílus és a modern letisztultság ötvözését. Nem lenne tökéletes az összhatás a fehérre festett deszkalapok nélkül, így a nappalijában nagy mennyiségben találkozhatunk ezzel. Emellett a Bridgerton, úgy tűnik, Niñára is nagy hatással volt, hiszen konyhaszekrényei púderkék színben játszanak, arany fogantyúkkal, amitől még álomszerűbb lesz az egész helyiség.

Paige városi dzsungele

@paigetailyn

Garden Kisses 🪴#AlaskaAirCAREoke #SoFiBreakUpChallenge

♬ Garden Kisses – Giveon

Aki a növényeket szereti, annak valószínűleg az atlantai lakás lesz a kedvence az összeállításunkból. A tulajdonos nem fukarkodott a zölddel, a falaktól az ablakpárkányokig mindenhol szobanövényeket látunk. Nem túlzás tehát a modern, városi dzsungel jelző erre az otthonra.

Luis és a világ legmenőbb home office-a

@donborsch

Loving my desk right now 💚 #desksetup #desktour #imac #ruggable #wfhlife #loftstyle #productivity #desk #airmax #downtownla #loftapartment #decor

♬ Howl’s Moving Castle – Merry-Go-Round of Life – Vitamin String Quartet

Két éve folyamatos feladattá vált az otthoni munkavégzés ideális terepének megteremtése, hiszen a napunk nagyobbik részét itt töltjük. A Los Angeles-i lakásban a tulajdonos fantasztikus home office-t álmodott magának: a középpontjában az art deco íróasztal áll, nem is akármin, hanem egy szivárványszőnyegen. Ezt két zöld szék egészíti ki egészen az asztal mellé húzva a vendégek számára. Ha megnézzük a többi videót is, láthatjuk, hogy a lakás többi része, beleértve a galériafalat, a többi csodás 1920-as évek stílusát idéző bútort és a látszóbetont, legalább olyan menő, mint az otthoni munkahely.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!