A G-pontot is kényeztetik ezek az óvszerek

2022. augusztus 21.
Amellett, hogy megvéd a szexuális úton terjedő betegségektől és a nemkívánatos terhességtől, az óvszer akár plusz örömforrást is jelenthet a szexben. Az alábbi típusok például külön kényeztetést jelentenek a nők G-pontjának.

Sokan még ma is úgy gondolnak az óvszerre, mint egy megbízható védekezési módszerre, ami azonban inkább árt az örömnek és az élvezeteknek, mint használ. Ez azonban nem feltétlenül van így.

A szexben nagyon fontos az élvezet, mi másért csinálnánk. „Ma már az óvszerek gyártói figyelembe veszik azt is, hogy milyen a nőnek. A különböző textúrák – barázdákkal és recékkel például – teljesen más, külön örömöt jelenthetnek, például azzal, hogy stimulálják a nők G-pontját” – magyarázta Debra Laino szexuálterapeuta. 

g-pont-ovszer-szex

Mindenki más, mindenkinek más esik jól. „Az, hogy kinek jó érzés a bordázott óvszer és kinek nem, nagyban függ a nő hüvelyétől – mondta dr. Jenni Skyler nőgyógyász. –A vékonyabb, de ugyanúgy erős óvszerek szintén fokozhatják az örömérzetet, mivel többet érezhetünk a partnerből. És én magam is nagy rajongója vagyok a síkosításnak” – tette hozzá. 

Illeszkedés-, ízlés- és típusfüggő, ki mit szeret, ezért is fontos, hogy kísérletezzünk, próbálgassunk. Például az alábbi óvszereket, mivel ezek a szakemberek szerint különösen jók a G-pont elérésére. 

1. Mintha nem is lenne

Az átlagosnál vékonyabb anyagú óvszerek semmivel sem védenek kevésbé, mégis közelebb érezhetjük a partnerünket magunkhoz. „Természetesebb, mintha nem is viselne semmit a partnerünk, ami sok nő számára nagyon fontos” – mondta Laino. 

2. Báránybőr óvszerrel mindent érzel

A báránybőr név kissé félrevezető, mert ezek az óvszerek nem a bárány bőréből, hanem vakbeléből készülnek. Általában vékonyabbak, mint a gumióvszerek, emiatt sokkal természetesebb érzés a szex ezekkel. Bár a terhesség ellen védenek, a szexuális úton terjedő betegségek ellen nem, így azoknak javasolt ezzel kísérletezni, akik stabil, monogám párkapcsolatban élnek. Egyértelműen nem az egyéjszakás kalandokra találták ki a báránybőr óvszereket.

3. Ha a G-pont elérése a cél

Olyan óvszert keressünk, aminek van egy külön redője a csúcsánál, amivel fokozza a stimulációt a hüvelyben, így intenzívebb örömérzetet okoz. „Sok nő számolt be arról, hogy ilyen óvszerrel még jobban elérték szex közben a párjával a G-pontot” – mondta a szakember. Plusz pont, ha még az óvszer belseje is bordázott, így a férfinak is garantált egy kis extra öröm. 

4. A lehető legtöbb borda a G-pont stimulálására

Vannak a bordázott óvszerek, és vannak a még bordázottabbak. Mivel ezek általában extrán síkosítottak is, így kellemetlen dörzsölést nem, viszont roppant kellemes érzeteket okozhatnak a nők G-pontjának is. 

5. A G-pont szereti, ha síkos az óvszer

Nemcsak kényelmesebb érzés, ha kellően síkos az óvszer, de sokkal élvezetesebb is a szex, nagyobb az örömérzet és még erőteljesebb lehet az orgazmus a G-ponton is. Ha nem elég a gyári síkosítás a gumióvszeren, használjunk síkosítót mellé.

Mit tartsunk szem előtt az óvszer kiválasztásánál?

Bár egyéni, kinek melyik óvszer a legkényelmesebb, melyikkel a legnagyobb az örömérzet (akár a G-ponton is), azonban vannak olyan általános irányelvek, melyekre mindenkinek célszerű odafigyelni az óvszer használatakor.

  • Megbízhatóság: senki sem azért húz gumióvszert, hogy aztán stresszelnie kelljen, mi lesz, mert kiszakad szex közben. Válasszunk jó minőségű, erős, megbízható típusú óvszert, megbízható helyről vásárolva.
  • Összetevők: bármi, ami a testünkkel érintkezik, érzékenységet okozhat. Ha az óvszer illatanyaga, ízanyaga vagy egyáltalán, alapanyaga tartalmaz olyan vegyületet, amire allergiásak vagyunk, orgazmus helyett irritációt érezhetünk majd. Figyeljünk a testi érzeteinkre és nézzük meg a dobozon az összetevőket vásárlás előtt.
  • Síkosítás: a nőknek néha szükségük van egy kis támogatásra. Ekkor jöhetnek jól a síkosított óvszerek, de az is hasznos, ha kéznél van a síkosítós tubus. Nemcsak kényelmesebb, de akár élvezetesebb lehet a szex, a G-pontunknak is. 
  • Vékonyság: aranyigazság, hogy minél vékonyabb az óvszer, annál élvezetesebb a szex. Ez mindkét félre igaz lehet, de a lehető legvékonyabb óvszer kiválasztásánál is tartsuk szem előtt a biztonságot.

Forrás: Women’s Health Fotó: Unsplash

Olvass tovább!