Nyárvégi bakancslista: ez az 5 dolog nem maradhat le róla

2022. augusztus 21.
Már látjuk a nyár végét a naptárban, lassan elfogynak a szabadságok és rövid péntekek, és kézzelfogható közelségbe kerültek újra a szokásos hétköznapok. Az új évszak mindig új örömöket hoz, mégis minden évben fáj búcsút mondani a nyárnak. Jó hír, hogy van még idő, mielőtt nyit az iskola, megsárgult levelek borítják a földet és hűvösebb szelek fújnak. Mutatjuk, mivel hozhatjuk ki a legtöbbet a nyárból, míg tart.

Bár már csak napok vannak hátra a nyárból, ahelyett, hogy ezen szomorkodnánk, kihozhatjuk a legtöbbet augusztus utolsó heteiből. Mutatjuk, hogyan állíthatunk össze egy olyan bakancslistát, amit szívesen betartunk!

1. E-mail a kedvenc nyári helyektől

Az egyik legjobb módszer arra, hogy értesüljünk a legmenőbb eseményekről, ha feliratkozunk a kedvenc éttermeink, kocsmáink és múzeumaink levelezőlistájára, közösségi oldalára. Így nemcsak időben hírt kapunk arról, ha lesz náluk valamilyen izgalmas program, de gyakran előre foglalhatnak is a feliratkozók, ráadásul olcsóbban.

nyar-vege-bakancslista

2. Ne menj sehova már a nyáron!

Nem véletlenül olyan népszerűek a staycationök, vagyis ha otthon nyaralunk: az egyik legjobb módja annak, hogy teljesen kikapcsoljunk. Nincs az utazással járó stressz, nem költjük el minden megtakarított pénzünket és nem kell alkalmazkodnunk senkihez. Élvezzük ki azokat a bizonyos lusta, semmittevéssel töltött nyári napokat, amikor lelkifurdalás nélkül csinálhatunk azt, amit szeretnénk.

A nyaralás nem attól függ, hol vagyunk, hanem inkább egyfajta gondolkodásmód. Akár lakóhelyünkön is átélhetjük a turistalétet, menjünk el a kedvenc múzeumunkba, könyvesboltunkba, nézzük meg azokat a helyeket, amiket már rég terveztünk, de sosem jutottunk el oda.

3. Menjünk ki a szabadba

Azért is olyan nehéz elengedni a nyarat, mert ilyenkor szabadon élvezhetjük a piknikezést, sétát a természetben, hallgatva a madrácsicsergést, miközben a naplementében vagy napfelkeltében gyönyörködünk. Ha van helyünk, ültessünk virágokat, fűszernövényeket, menjünk el egy szabadtéri koncertre, vagy csak sétálgassunk céltalanul, és élvezzük, hogy kint lehetünk, és még mindig nyár van, ha már csak rövid ideig is. Az úszás és a simogató víz érzete a bőrünkön az egyik legjobb dolog a nyárban, élvezzük ki a vízpartot és a strandolást, amíg csak lehet.

4. Nyárzáró buli

Nyáron mindent lehet, még fényes nappal bulizni is a barátainkkal. Szervezzünk nyárbúcsúztató kerti partit, ahol még egyszer gondtalanul zenét hallgatunk, jókat eszünk és iszunk, miközben igyekszünk nem gondolni arra, hogy már csak néhány napig tart a nyár.

5. Ne érezzünk nyomást

A közösségi oldalakon rengeteg képet látunk, melyek miatt úgy érezhetjük, elvesztegettük a nyarunkat, nem töltöttük elég tartalmasan, ahogy mindenki más (legalábbis a feltöltött képeik alapján). Nehéz nem bedőlni a valamiről lemaradok érzésnek. De ez a mi nyarunk, nem számít, más hány fesztiválon járt, hány helyen nyaralt, mennyit utazott: töltsük úgy a nyár utolsó heteit, ahogy csak szeretnénk, és ahogy nekünk jó.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!