Te milyen pózban szoktál aludni? Ezt árulhatja el rólad!

2022. szeptember 28.
Háton vagy hason, összegömbölyödve vagy nyújtott lábbal – mindenkinek megvan a jellegzetes, számára kényelmes alvós póza, ez pedig sokat elárulhat a személyiségünkről is.

Mindenkinek megvan a jól bevált, kényelmes alvós póza, amiben a legjobban alszik, sőt, sokan nem is tudnak elaludni más pozícióban. Hason, háton vagy oldalt fekve, párnák alá gyűrt kézzel vagy felhúzott térdekkel – akárhogy is alszik, jellegzetes, tudat alatt felvett alvós pózod sok mindent elárulhat a személyiségedről!

alvas-alvos-poz-szemelyiseg-psziche

  1. Ha az oldaladon fekve, térdeidet enyhén felhúzva tartva alszol, akkor nyugodt és megbízható ember vagy. Nem könnyű megbántani, és általában nem félsz a jövőtől. Még a legnyomorúságosabb téli reggelen is mosolyogsz, és probléma nélkül tudsz alkalmazkodni az életében bekövetkező szinte minden változáshoz.
  2. Ha leginkább magzati pózban alszol, akkor jó eséllyel gyakran érzed, hogy védelemre, megértésre és együttérzésre van szükséged. Azzal, hogy így összegömbölyödsz, tudat alatt próbálod elzárni magad a körülötted lévő problémáktól. Mivel kreatív is vagy, jól levezetheted szorongásaidat és kiaknázhatod képességeidet, ha valamilyen művészi tevékenységet választasz.
  3. Ha hason fekve, nyújtott karokkal és lábakkal alszol, akkor született vezető vagy. Impulzív, kezdeményező típusnak ismernek, aki mindig ügyel arra, hogy a magánéletében és szakmai életében is rend legyen. Valószínűleg jobban szeretsz mindent előre megtervezni, és nem rajongsz a meglepetésekért. A kitartás képessége és a felelősségtudat segít abban, hogy nagy sikereket érj el.
  4. Ha hanyatt fekve alszol, akkor nagy valószínűséggel pozitív, életszerető ember vagy, aki szeret a figyelem középpontjában lenni és kedveli a jó társaságot. Makacsul és kitartóan, de racionálisan dolgozol, és mindig igazat mondasz. Azok az emberek, akik ebben a testhelyzetben alszanak, gyakran nagyon erős személyiséggel rendelkeznek.
  5. Ha úgy alszol, mint egy fegyelmezett katona, hanyatt fekve, oldaladhoz zárt karral, akkor valószínűleg stabil, egyenes ember vagy, aki tudja, mik a céljai az életben, és határozottan törekszik is ezek elérésére. Lehetsz szigorú, pedáns és igényes, de mindenekelőtt magadtól követeled a legtöbbet.
  6. Ha felemelt lábbal alszol, mint egy gém, akkor valószínű, hogy kiszámíthatatlan személyiség vagy, aki gyakran vonzódik mindenféle kalandhoz, miközben a hangulatod olyan gyorsan változhat, hogy az akár zavaró is lehet a körülötted lévők számára. Gyakran nehezen hozol döntéseket, mert egyszerre több mindenre vágysz. Szereted az izgalmakat, nyitott és spontán vagy!

Forrás: BrightSide Fotó: Getty Images

Olvass tovább!