II. Erzsébet halála óta megugrott a corgik iránti kereslet

2022. október 01.
Az Egyesült Királyságban soha ennyien nem akartak még corgit venni, mint Erzsébet királynő halála óta. II. Erzsébetről köztudott volt, mennyire rajongott a fajtáért.
  • Nemcsak a kereslet, hanem a corgi ára is ugrásszerűen megnőtt az elmúlt hetekben.
  • A Pets4Homes nevű állatvédő szervezet szerint egyetlen hétvége alatt is megduplázódott az összeg, amit egy-egy corgiért kérnek.
  • A corgik köztudottan II. Erzsébet királynő kedvenc kutyái voltak.

Bár egész Európában nagyon népszerű kutyafajta a corgi, mégis az Egyesült Királyság volt eddig is a legnagyobb piaca, nem meglepő módon. II. Erzsébet királynő ugyanis köztudottan rajongott a fajtáért, ő maga is tenyésztette a corgikat.

A Pet4Homes állatvédő szervezet adatai szerint a kutyák ára II. Erzsébet királynő halála óta megtöbbszöröződött. Volt olyan hétvége, amikor kétszeresére nőtt az az összeg, amit egy-egy corgiért elkérnek a tenyésztők. A kínálat követi a keresletet. Tízszer annyian keresnek corgit ugyanis, mint amikor még élt a királynő. Még az egy héttel ezelőttihez képest is sokszorosára nőtt az igény a corgikra. 

erzsebet-kiralyno-corgi

Egy egyéves cardigan welsh corgi 1,5 millió forintba kerül már

Jelenleg nagyjából 1,1 millió forintot kérnek átlagosan egy corgiért. Soha ennyibe nem került még a tenyésztőknél a fajta. 

A hiány ráadásul valószínűleg még tovább hajtja majd az árakat, ugyanis jelenleg nagyon kevés is az eladó corgi. Ráadásul már nem csak kölyökkutyákat fogadnának el az emberek. Egy egyéves cardigan welsh corgi is 1,5 millió forintba kerül már, míg a pembroke változat ára 600-800 ezer forint körül mozog.

II. Erzsébet királynő első corgija Susan volt, a kutya még az 1947-es nászútjára is elkísérte II. Erzsébetet és Fülöp herceget. Az évtizedek során gyakran fényképezték le a királynőt imádott kutyáival. A kötődés olyan mély volt a királynő és corgijai között, hogy még a temetésen is kitüntetett szerepet kaptak. Két legutolsó corgija, Muick és Sandy a palota előtt várták, hogy a koporsó megérkezzen a Szent György-kápolnába szeptember 19-én. 

erzsebet-kiralyno-corgi

II. Erzsébet királynő két utolsó corgija, Muick és Sandy a temetésen is különleges feladatot kapott

Az elmúlt hetven év alatt II. Erzsébetnek 30 corgija volt. A legutolsó, mely a királynő tenyészetéből származott, 2018-ban halt meg, nem sokkal II. Ezsébet 92. születésnapja előtt. A királynőnek van egy corgitemetője is a sandringhami birtokán, ahol a királyi házi kedvenceket temették el. 

Muick és Sandi a királynő halála után András herceghez és volt feleségéhez, Sarah hercegnéhez került, akik a windsori kastély közelében, a Royal Lodge-ban élnek.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!