Egy podcast, ami nem fél az öregedéstől

2022. október 09.
Tudatos egészségmegőrzés? Hogyan lassítsuk az öregedést? Izgalmas podcastsorozat indult Tudatos néven, amelyben közérthetően esik szó ezekről a tudományos témákról.

Az öregedés és annak megélése egy téma, ami mindenkit foglalkoztat. A korunk. Az idő múlása. Azonban ritkán tekintünk az öregedésre, mint egyfajta kiváltságra és lehetőségre.

Mitől félünk valójában? Az időskortól magától, vagy egy olyan időskortól, amelyben betegségek, magány vár ránk? Lehet az idősödés egy pozitív és örömteli dolog? Mit tehetünk ma azért, hogy egy sikeres, boldog élet várjon ránk és mit azért, hogy a produktív időszakunk testileg és lelkileg is a lehető legtovább tartson? A Tudatos podcast azoknak szól, akik szeretik a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Akik előre gondolkodnak, tudatosan élik az életüket. Azoknak, akik látják a jövőt és keresik a választ arra, hogyan élhetnének meg minden percet a lehető legjobban, az elkövetkezendő éveikben is.

bagi-renata

A műsorvezető Bagi Renáta, az Anja és a Dora Natura kozmetikai- és táplálékkiegészítő márkák alapító tulajdonosa, és aki nemrégiben mesélt nekünk arról, hogyan élte meg, hogy mellrák után vállalt gyereket. Vendégei a tudatos egészségmegőrzés területének elismert szakértői. Természetesen a tudományos következtetésen kívül a témák a pszichológia, a mozgás, a táplálkozás, légzés, a gondolkodás és a bőrgyógyászat szemszögéből is megvilágításba kerülnek. A podcast teljes képet igyekszik adni arról, mit tehet a ma embere annak érdekében, hogy hosszú, hasznos, izgalmas és egészséges idős éveket teremtsen magának.

Persze a műsor nem kínál univerzális megoldásokat, hanem kíváncsian kutatja a tudomány segítő eszközeit, hogy jobban vegyük az öregedéssel járó élet akadályait. Mit jelent a sikeres élet? Életünk vége felé hogyan éljük meg ezt?

A podcast első évada kéthetente vasárnap jelentkezik összesen 8 résszel. Hallgassátok meg az első részt!

Fotó: Ajkai Dávid

Hallgasd meg ezt is!