Ez a 4 legjobb módszer az ablakpucolásra a profi takarító szerint

2022. október 29.
Az ablakpucolás nem éppen a legkedveltebb házimunka, mégis muszáj nekilátni néha, hiszen a koszos ablak sokkal hamarabb feltűnik, mint a poros fal. Mutatjuk, a profik szerint melyek a legjobb módszerek az őszi ablakpucoláshoz.
  • Ecettel olcsó ablakot pucolni, és minden van hozzá otthon, leszedi a zsírt és port az ablaküvegről, de nehéz makulátlanul tisztára törölni.
  • A meleg vízben feloldott szappan szintén régi módszer az ablakpucolásra.
  • A fekete tea meglepő módon egészen jól tisztítja az ablakot, bár igényel némi gyakorlatot, hogy ne maradjanak cseppek az üvegen.

Négy különböző módszert hasonlítottak össze profi takarítók a házi praktikáktól a boltban kapható ablakpucolókig. Összeszedték azt is, melyek az egyes módszerek előnyei és hátrányai, hogy megtalálhassuk, mivel érdemes nekilátnunk az ablakpucolásnak.

ablakpucolas-4-modszer

A házi praktikák is hatékony ablakmosási módszerek

1. módszer: ecet

Ehhez általában egyenlő részben kevernek össze ecetet és desztillált vizet (a csapvízben található ásványi anyagok nyomot hagyhatnak az ablaküvegen, így az csíkos marad) egy szórófejes flakonban, majd mikroszálas törlőkendővel töröljük le. 

A módszer olcsó és minden van hozzá otthon, leszedi a zsírt és port az ablaküvegről, de nehéz makulátlanul tisztára törölni, gyakran maradnak csíkok az ablakon ezzel az ablakpucolási módszerre. 

2. módszer: szappanos víz

A meleg vízben feloldott szappan szintén régi módszer az ablakpucolásra, de nagyon nehéz tökéletesen tisztára mosni vele az ablakot. Ha nem vagyunk elég gyorsak, a szappan gyorsan képez nehezen letörölhető csíkokat az üvegen. 

3. módszer: fekete tea és újságpapír

Kevésbé ismert ablakpucolási módszer a fekete tea. Pedig a teában található tannin sav remek zsíroldó. Három filterrel főzzünk meg egy csésze teát. Hagyjuk fél órát hűlni, majd töltsük szórófejes flakonba. Miután az ablakra fújtuk, újságpapírral töröljük le. Ez jó nedvszívó, viszont ha nem a megfelelő technikával és nem elég lendületesen töröljük, cseppek maradhatnak az ablaküvegen.

4. módszer: ablakmosó szer

Ha nem akarunk otthon saját ablakpucolót keverni, egyszerű megvenni a boltban a tisztítószert. Ennek a szaga lehet az egyetlen hátránya, de még mindig ez az, amit a legkönnyebben törölhetünk csík- és foltmentesre az ablakon.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!