3 filléres tipp a szakértőtől, hogy jobb illatú legyen az otthonod

2022. november 03.
Minden lakásnak más szaga van. Ám van olyan pillanat, amikor belépünk valakihez, hogy azt kívánjuk: bárcsak nálunk is ilyen finom illat lenne! Szerencsére a szakértőnek több trükkje és tippje is van arra, hogyan lehet jobb illatú a mi otthonunk is, olcsón és gyorsan.
  • Nem kerül sokba, hogy olyan illata legyen otthonunknak, amilyenről eddig csak álmodtunk.
  • A kávébab például nemcsak finom aromával tölti meg a helyiségek levegőjét, de a kellemetlen szagokat is semlegesíti.
  • Célzott takarítással is sokat tehetünk azért, hogy az otthonunknak finomabb illata legyen.

A TikTokon mutatott rögtön három módszert is arra a Chantel Mila nevű felhasználó, hogyan varázsolhatunk álomillatot lakásunkba anélkül, hogy egy vagyont költenénk mindenféle parfümökre és illatosítókra.

3-tipp-illat-otthon

Mindenki azt szeretné, ha az otthona finom illatú lenne

Először is Mila azt javasolja, porszívózzuk ki a légkondicionáló és a szagelszívó szűrőjét. Ha ez megvan, cseppenthetünk egyet a kedvenc illóolajunkból rá, így ahányszor bekapcsoljuk, azt a finom, de diszkrét illatot keringteti majd körbe a lakásunkban minden alkalommal. 

Másodszor tegyünk egy tálkába kávébabot, majd ültessünk a közepébe egy teamécsest. Függetlenül attól, hogy kávézunk-e vagy sem, imádni fogjuk az isteni kávéaromát, amikor a mécsest meggyújtva felmelegíti a kávébabot és elkezdi betölteni az otthonunkat az illat. Ráadásul ezzel nemcsak jó illatot bocsát a helyiség levegőjébe, de bármilyen kellemetlen szagot magába szív és semlegesít. 

@mama_mila_

3 easy ways to make your home smell amazing 🌻 #homehacks #homefragrance

♬ TOXIC X DO I WANNA KNOW – ALTÉGO

Végül egy pohár vizet keverjünk össze egy evőkanál gyógyszertári alkohollal és egy evőkanál illóolajjal, így egyszerűen és olcsón megalkothatjuk a saját légfrissítőnket

Nem csoda, hogy rengetegen megnézték a videót, és néhány nap alatt négyszázezren lájkolták is a lakásillatosító tippeket. Ugyanakkor egy kommentelő nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet: ha háziállataink vannak, legyünk óvatosak az illóolajokkal, csak olyan fajtát használjunk, ami nem árt a kedvenceinknek. Vannak, amik biztonsággal használhatók, míg a citrom, menta és teafa például mérgező a kutyákra.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images