Ez a legfontosabb arcvonásunk egy kutatás szerint

2022. november 15.
Vajon melyik az arcunknak az a része, amelyik a leginkább képes megragadni mások figyelmét, és ami a legfontosabb szerepet játssza az arcfelismerésben? A tudomány elárulja a választ.

A szem a lélek tükre, de egy érzéki száj vagy egy igazán karakteres orr is képes meghatározni az arcunkat. Azonban a tudomány szerint egyáltalán nem ezek azok a részek, amik igazán megragadják mások figyelmét, és amire a leginkább támaszkodunk az arcok „olvasása” során.

arc-vonas-legfontosabb-resz-tudomany-szemoldok

A kanadai University of Lethbridge 2015-ös kutatásában hírességekről mutattak képeket a kísérleti személyeknek – először szemöldök nélküli, majd szem nélküli képeket. Míg a szem nélküli hírességek 56 százalékát voltak képesek felismerni a vizsgálati személyek, szemöldök nélkül ez csupán 46 százalékra csökkent. Hogy ebből mi a tanulság?

Dobjuk el a szemöldökcsipeszt, és vegyük elő a ceruzákat, festékeket, pomádékat és géleket, mert a dús, merészen ívelt vagy akár bozontos szemöldök nemcsak trendi, de – ha hiszünk a tudománynak – nagyon fontos arcvonásunk is lehet!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!