A randiguru ezzel az 5 mondattal sosem nyitna egy randioldalon

2022. november 28.
Az online ismerkedésben talán az egyik legnehezebb dolog elindítani a beszélgetést. Mit mondjunk, ami nem túl sok, de nem is kevés, elég érdekes, hogy felkeltse a másik ember figyelmét? A randiguru elárulta, mi az az 5 mondat, amivel soha nem szabad nyitnunk egy randioldalon.
  • Amy Nobile személyiségfejlesztő mentálhigiénés szakember, aki abban segít a hozzá fordulóknak, hogyan állítsák össze a randioldalon profiljukat, hogy azt az embert találják meg, aki valóban illik hozzájuk.
  • Abban is segít a randiguru, hogy ha megvan a kölcsönös szimpátia a képek alapján, hogyan indítsunk el egy beszélgetést a randioldalon.
  • Soha ne legyünk negatívak, ne kérjünk azonnal személyes találkozót vagy mondjunk viccet nyitásként.

Egy sima szia vagy mizu nem elég nyitószövegnek

„Egy sziával lehet, hogy szerzünk egy lájkot a randioldalon, de nem ez a lehető legjobb nyitómondat – mondta a randiguru. – Azt sugallja, hogy alapvetően nem igazán izgat minket az egész, vagy nem kívánunk sok energiát fektetni az ismerkedésbe.”

A férfiaknál gyakori, hogy ennek azzal a változatával ismerkednek, hogy „helló, gyönyörűm” vagy – ami még rosszabb – „szia, szexi”. Ezek túlságosan bizalmaskodó köszönések egy első beszélgetéshez. „Ez túl sok túl korán. Még akkor is, ha valaki azt gondolja a másikról, hogy nagyon szép” – mondta Nobile, hozzátéve, hogy több energiát kell fektetnünk egy első üzenet megírásába.

Az online randioldalon a jó profil megírásánál csak az első üzenet elküldése nehezebb

Az online randioldalon a jó profil megírásánál csak az első üzenet elküldése nehezebb

Viccel ne nyissunk soha a randioldalon

Nem lehet előre tudni, milyen a humorérzéke valakinek, különösen nem akkor, ha most írunk neki először üzenetet. Tartogassuk a vicceket inkább akkorra, amikor már kicsit jobban megismertük a másikat. Ehelyett inkább kérdezzünk valami olyat, amire tényleg kíváncsiak vagyunk a másik emberrel kapcsolatban.

„Nem kell folyton újat kitalálni, lehet ugyanaz a mondat is. Például mondhatjuk, hogy szia, hogy vagy, mi a kedvenc kirándulóhelyed?” – javasolta a randiguru. Ez azért is jó, mert amellett, hogy érdeklődünk, elárulunk valamit arról is, hogy mi mit szeretünk csinálni. „Automatikusan kínálunk lehetőséget a kölcsönös beszélgetés kialakítására. Ha az érkelődési kör egyezik, máris megvan az első kapcsolódási pont” – mondta Nobile, hozzátéve, hogy nem kell, hogy ez a kirándulás legyen, bármilyen hobbit felhozhatunk témaként, ami érdekel minket.

Ne kérjünk randit már a nyitómondatban

Frusztráló lehet a randioldalakon sokszor egymás után lefutni hasonló köröket, főleg kevés sikerrel, ám még akkor se kérjünk randit az első beszélgetésben, ha kissé fásultak vagyunk az egésztől. „Ez olyan érzés, mintha ki akarnánk hagyni az előjátékot” – mondta a randiguru, hozzátéve, hogy vannak, akik ezáltal úgy érzik, tárgyiasítják őket.

Megúszhatatlan, hogy kérdezzünk a másik életéről, hogy megtudjuk, van-e egyáltalán bármi közös bennünk, mielőtt személyesen is találkozunk. 

Elbizonytalanító kérdésekkel se nyissunk

Sokféle válasz létezik egy olyan kérdésre, mint a „milyen volt a hétvégéd?” Bár sokkal jobb nyitás, mint egy sima „szia”, mégis sokan vannak, akiket elbizonytalanít egy ilyesfajta érdeklődés. „Nem mindenkinek könnyű válaszolni egy ilyen kérdésre. Vannak, akik úgy érzik, ez egy teszt és jól kell válaszolniuk” – mondta Nobile. Emiatt előfordulhat az is, hogy valaki nem válaszol nekünk, mivel nem tudja, mit mondjon erre.

Sokkal jobb, ha konkrét dolgokra kérdezünk rá, például mit olvasott legutóbb, és mi tetszett benne, vagy milyen sorozatot néz valaki.

Bármi, aminek negatív felhangja lehet

Nem szabad semmi negatív dolgot írnunk a randioldalas profilunkra, és ugyanez igaz az első üzenetekre is. Még ha viccnek is szánjuk a negativitást – például megkérdezzük valakitől, mi volt élete legrosszabb randija –, akkor se az ismerkedés elején tegyük ezt. Az ugratásra ugyanez igaz. 

„Tartsuk szem előtt, hogy ha mi lennénk a másik helyében, kedvesnek találnánk-e az ilyen indítást. És arról se feledkezzünk meg, hogy írásban nem biztos, hogy átjön az a hangsúly, gesztus, amiből személyesen érzi valaki, hogy csak viccről van szó” – figyelmeztetett a randiguru. Ha bármilyen kételyünk van azzal kapcsolatban, hogy félreérthető, kétértelmű az üzenetünk, ne küldjük el.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!