Gáz lett a ghosting: eltűnés helyett inkább ezeket írd SMS-ben

2022. december 09.
Talán egyszerűbbnek tűnik a ghosting módszerével „lekoptatni” randipartnereinket, az anti-ghost üzenetek azonban sokkal egészségesebb – és hidd el, végeredményben kellemesebb – megoldást jelentenek!

Ma már mindenki ismeri a ghosting intézményét: a kifejezés tulajdonképpen arra utal, amikor az egyik fél gyakorlatilag eltűnik egy kialakuló kapcsolatból, egyszerűen egy ponton nem válaszol a másiknak, néhány randi után „szellemmé válik”. Az elmúlt években pszichológusok is sokat foglalkoztak a ghosting lélektani következményeivel, hiszen ez a fajta elválás nagyban megnehezíti a ghostolt félnek a lezárást, elengedést és a továbblépést.

Mondjuk ki, ez a lépés tulajdonképpen önző és gyáva, egyáltalán nem törődik a másik ember érzéseivel, hiába töltöttünk (akár kifejezetten sok) időt a másik féllel. Meghitt és intim vagy kevésbé meghitt és intim, de mindenképpen közösen megélt élmények után egyszerűen nem méltó ez a „szakítás”.

anti-ghosting-sms-szakitas-kapcsolat

Épp ezért terjed most az „anti-ghost” SMS-ek trendje! Tulajdonképpen arról van szó, hogy felnőtt, egyenes, őszinte, de nem bántó üzenetek írására sarkallják azokat, akik úgy érzik, nem szeretnének többé kapcsolatban lenni a másikkal.

Az alábbiakban mi is mutatunk néhány példát, ha tanácstalannak éreznéd magad egy rosszul sikerült randi után:

  • Örülök, hogy tegnap találkoztunk! Tök jól éreztem magam, de őszintén szólva nem éreztem romantikus jellegű kapcsolódást, szóval nem akarom pazarolni az idődet. Sok sikert a randizáshoz!
  • Nagyon örülök, hogy az elmúlt hetekben lehetőségem nyílt megismerni téged, de nekem nagyon úgy néz ki, hogy nem igazán tart semmi komoly felé a kettőnk közt lévő dolog. Szívesen barátkozom veled, de szeretnék ezzel kapcsolatban őszinte lenni: én most nem akarok többet.
  • Tudom, hogy azt mondtad, te csak valami laza kapcsolatot szeretnél, de kis gondolkodás után arra jutottam, hogy én valami másra vágyom. Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha inkább külön folytatjuk az utunkat.
  • Az elmúlt néhány randi nagyon klassz volt, tényleg örülök, hogy megismerhettelek. De valahogy azt érzem, nem igazán passzolunk össze – szerintem az lenne a legjobb, ha nem találkoznánk többet. Minden jót neked!
  • Szeretnék teljesen őszinte lenni veled: a randinkon egyszerűen nem éreztem azt a szikrát, amiről tudom, hogy mindketten keressük. De nagyon jó fej voltál, sok sikert neked!

Forrás: Cosmopolitan US Fotó: Getty Images

Olvass tovább!