Last minute ajándékok, ha már nincs időd vásárolni

2022. december 23.
Akkor sem kell kétségbeesned, ha december 24-én reggel döbbensz rá, hogy valakinek még nem vettél karácsonyi ajándékot. Legyen szó akár távoli rokonról, akár egy barátodról, biztosak vagyunk benne, hogy a következő tippek között te is találsz kedvedre valót. Plusz jó hír, hogy a legtöbb ötlet még pénztárcabarát is!

Frappánsan dedikált könyv

Ha igazi könyvmolyról van szó, egy izgalmas regénnyel nem lehet mellélőni. Persze, ha van időd és pénzed, elrohanhatsz gyorsan a legközelebbi könyvesboltba is beszerezni a legutolsó bestsellert – de ha kicsit személyesebbé szeretnéd tenni a karácsonyi ajándékot, válogass a saját házi könyvtáradból. Igen, jól olvasod: szuper ötlet lehet egy olyan könyvet odaajándékozni egy szerettednek, ami a te szívedhez is nagyon közel áll. Egy ilyen ajándék már önmagában azt sugallja, hogy az illető fontos a számodra. Ha még személyesebbé szeretnéd tenni a dolgot, az első lapjára írj egy kedves üzenetet vagy idézz néhány olyan sort a könyvből, ami téged annak idején a legjobban megérintett.

karacsonyi-ajandek

Emlékek a falon

Rokonoknak, de barátoknak is jó ötlet lehet egy DIY képmontázs. Csak egy képkeret kell hozzá, néhány kinyomtatott fotó és egy ragasztópisztoly – a képeket ízlésed szerinti elrendezésben ragaszd fel, és már csomagolhatod is a fa alá. Egy Ilyen DIY karácsonyi ajándék tökéletes dísze lehet a szobának, amire ha az ajándékozott rápillant, azonnal a közös emlékeitek fognak az eszébe jutni.

Illatos házi fürdősó

A boltokban egy vagyont is elkérhetnek érte, pedig simán el lehet készíteni filléres hozzávalókból is. Ha van otthon Himalája-só, az a legjobb választás, de ha nincs, a sima só is tökéletesen megteszi. Így készítsd el: tedd a sót egy tálba, majd adj hozzá ízlés szerint aprított, morzsolt fűszernövényeket. Tökéletes lehet erre a célra például a kamilla, a levendula, a rozmaring vagy éppen a kakukkfű. Jó hír, hogy ezeket a sarki kisboltban is könnyen beszerezheted. Ezután már csak egy mutatós befőttesüvegre van szükséged, amit kedved szerint szalaggal is díszíthetsz.

Bármi, ami online

Ha inkább élményt szeretnél adni karácsonyi ajándékba, akkor ez lesz számodra a legjobb választás! Foglalj le egy páros mozijegyet a szeretted kedvenc színészének legújabb filmjére, vagy nézz ki egy szimpatikus színházi előadást. Persze, ha nagyobb büdzséből gazdálkodsz, akár egy wellneshétvégére is befizethetsz. Ezeknek az ajándékoknak nagy előnye, hogy nem igényelnek sorban állást, és attól sem kell tartani, hogy nem hozza ki időben a posta. De jó választás lehet egy magazin éves előfizetése is: ráadásul így karácsony előtt akciókat is találsz. A Magazin Centrum oldalán Kiskarácsonyi ajánlat néven most például a Marie Claire éves előfizetés árából is 2 hónapot, a félévesből pedig 1 hónapot ajándékba adnak.

Korlátlan filmek és zenék

Ha imádja a filmeket vagy a zenét, jó ötlet lehet egy éves vagy néhány hónapos előfizetést ajándékozni valamilyen streamingszolgáltatásra – lehet ez például a Netflix vagy éppen a Spotify. Az előfizetésről szóló ajándékigazolást kinyomtatva, valamilyen szép borítékban adhatod át a kedvezményezettnek.

Rendelj karácsonyi köszöntést egy világsztártól!

Oké, ennek az ajándéknak már kicsit borsosabb az ára, de biztosak vagyunk benne, hogy óriási meglepetést lehet vele okozni. Ha még nem hallottál róla, létezik egy cameo.com nevű oldal, ahonnan személyre szóló videóüzenetet lehet rendelni nemzetközi, akár hollywoodi sztároktól. Vannak olcsóbbak és drágábbak is, a celebek árai 30 és 500 dollár között mozognak. Neked csak meg kell adni, hogy kinek szól a videó és milyen alkalomból. Az oldal korrektül azt is leírja, hogy az adott sztárnak hány napja van a videó elkészítésére, és ha a híresség a kérést valamiért mégsem teljesíti, az összeg hét napon belül visszakerül a bankkártyádra.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!