10 meglepő jel, ami arra utal, hogy nagyon nincs rendben a párkapcsolatod

2023. január 09.
Azt gondolod, nem is lehetnétek boldogabbak? A párod folyamatosan szexelni akar, ajándékokkal halmoz el és nem fél mások előtt is kimutatni a vonzalmát? Elsőre ez mind nagyon jól hangzik, de néha érdemes kicsit a dolgok mögé nézni… Előfordulhat, hogy pont ezek a jelek utalnak a kapcsolat hanyatlására.

Sok lesz a szex

Az emberek általában azt gondolják, hogy a szex elmaradása az igazi intő jel, ami arra utalhat, hogy a partnerük máshol keresi a kielégülést. Egy nemrég készült felmérés szerint azonban ennek az ellenkezője is problémát jelezhet! Tízből négy megkérdezett azt vallotta, hogy sokkal hevesebb szexuális életet élt a partnerével, miközben rendszeresen félre is lépett. A megcsalás izgalma ugyanis a libidójukat is felpörgette, amit aztán otthon, a partnerükkel éltek ki. Ha tehát a pasidnak hirtelen a duplájára nő a libidója, érdemes kicsit elgondolkoznod…

Semmiből jött ajándéközön

Az teljesen rendben van, ha a szülinapodra meglep valamivel – inkább az lenne a szomorú, ha ezt elfelejtené… Da ha bármilyen alkalom nélkül, random drága ajándékokkal kezd elhalmozni, az már nagyon is gyanús lehet. Sok megcsaló az ajándékozással próbálja enyhíteni a félrelépés miatti bűntudatát.

Túl tökéletes, hogy igaz legyen

Persze veszekedni senki sem szeret, de a nézeteltérések nagyon is hozzátartoznak az egészséges párkapcsolatokhoz. Ha viszont azt veszed észre, hogy soha semmi miatt nincs köztetek konfliktus, ha minden túlságosan is tökéletes, az is gyanakvásra adhat okot.

10 meglepő jel, ami arra utal, hogy nagyon nincs rendben a párkapcsolatod

10 meglepő jel, ami arra utal, hogy nagyon nincs rendben a párkapcsolatod

Mindig mások előtt esik neked

Ha a felek magabiztosak és elégedettek a párkapcsolatukkal, akkor nincs szükségük arra, hogy intim pillanataikat folyamatosan megosszák a nagyvilággal. Lehet, hogy jólesik, hogy a pasid mások előtt is kimutatja a vonzalmát, de ha túlzásba viszi, ha folyton mások előtt esik neked, azzal lehet, hogy igazából csak másoknak próbál bizonyítani valamit…

Folyton az exét szidja

Ha valaki túl van az exén, akkor nem fog róla beszélni – se szépeket, se csúnyákat –, hiszen nem érdekli már, lezárta magában azt a fejezetet. Az, hogy a pasid még mindig folyton a volt csaját szidja, egy nagyon erős intő jel.

Eláraszt a szeretetével

Korábban alig ejtette ki azt a bizonyos „sz” betűs szót, most meg folyamatosan szívecskékkel és szerelmi vallomásokkal bombáz? Az ajándékozáshoz hasonlóan lehet, hogy ez is túlkompenzálás. Gyakran fordul ilyesmi elő akkor, ha az egyik félnek valami miatt bűntudata van.

Csak beszél, de nem cselekszik

Amikor a kapcsolatotok tökéletesnek látszik, csak sajnos nem vezet sehová… Minden alkalommal, amikor felhozod a házasság vagy a gyerek témáját, ő mosolyogva bólogat, és megerősít benne, hogy ő is ugyanerre vágyik? Az évek során túl sokszor átbeszéltétek már ezeket a topikokat, mégsem történt semmi előrelépés? Lehet, hogy nem érdemes tovább pazarolni rá az időd.

Túl gyorsan halad

Alig jöttetek össze, máris elhalmoz a szerelmével és alig tud rólad leszakadni? Az ilyesmi gyakran fordul elő azokban az esetekben, ha valaki kétségbeesetten próbálja túltenni magát valaki máson.  Benne van a pakliban, hogy te csak egy pótlék vagy neki.

Az Instán éli ki a szerelmét

Folyamatosan a kettőtök romantikus képeivel és a szerelmes üzeneteivel „szemeteli” tele el az Instagramot? Több tanulmány is kimutatta már, hogy azok osztanak meg túl sokat a közösségi médiában a párkapcsolatukról, akik valójában elégedetlenek vagy bizonytalanok, és így próbálják meggyőzni magukat – és a világot – a boldogságukról.

Ha túlságosan is féltékeny

A túltolt féltékenység és birtoklási vágy is lehet a megcsalás jele. A megcsaló fél ugyanis gyakran válik szinte paranoiddá és a saját félrelépéséből kiindulva túlságosan is gyanakvóvá. Ha tehát a pasid a semmiből kezd el megcsalással vádolni, lehet, hogy valójában ő a hunyó a kapcsolatban…

Forrás: The Sun Fotó: Getty Images

Olvass tovább!