10-15 perces popsiedzések, amikkel kerek és tónusos hátsónk lesz rövid idő alatt

2023. január 12.
A 2023-as céljaid között van az edzés beiktatása a mindennapokba? Akkor érdemes a popsi területére is fókuszálni! Az alábbi gyakorlatok mindegyikével rövid idő alatt tudunk kerek, tónusos hátsót csinálni magunknak. A 10-15 perces gyakorlatsorok önmagukban vagy komplexebb edzésrutinba beépítve is klasszul tudnak működni.
  • A popsiedzések célja a feszesebb, tónusosabb, kerekebb fenék elérése.
  • Van néhány olyan gyakorlat, mellyel célzottan erre a területre fókuszálhatunk – akár eszköz és edzőterem nélkül, otthon is.
  • Cikkünkben olyan, 15 percnél nem hosszabb videókat mutatunk, melyeket kezdők és haladók is bátran elvégezhetnek, a cikk végén pedig egy levezető nyújtósort is ajánlunk.

A hátsónk az egész testünk legnagyobb izomcsoportjával büszkélkedhet, a farizmokkal. A farizmok valójában három különálló izomból állnak – a gluteus maximusból, a gluteus mediusból és a gluteus minimusból.

Ezek az izmok nemcsak járni, ülni, futni és ugrálni segítenek, de gömbölyded megjelenésükről is híresek. A legtöbb testrészhez hasonlóan azonban a farizmok alakja és tónusa is nagyon eltérő lehet. Ha a farizmaink nem olyan nagyok, mint amekkorákat szeretnének, akkor is van lehetőség szerencsére némi méretnövelésre.

Lássuk azokat a gyakorlatsorokat, amelyek segítségével nagyobb, kerekebb, tónusosabb lehet a popsink!

A farizmaink mérete eltérő, de célzott edzéssel hatékonyan tudjuk növelni és formálni a popsi területét.

A farizmaink mérete eltérő, de célzott edzéssel hatékonyan tudjuk növelni és formálni a popsi területét.

Popsiedzés kezdőknek

Minden kezdet nehéz, ezt mi is jól tudjuk. Az alábbi popsiedzést kifejezetten kezdőknek rakták össze. Mindössze 12 perc, nem szükséges hozzá semmiféle eszköz, de telis tele van olyan gyakorlattal, aminek hála kerekedni fog a hátsónk.

Popsiedzés 15 percben

A MadFit csatorna videója mindössze 15 perc, nem szükséges hozzá eszköz, de garantált a másnapi izomláz – na és a fitt hátsó!

Eszköz nélküli popsiedzés 10 percben

Igen, jól látjátok, egy jól összerakott, popsit célzó gyakorlatsorhoz már 10 perc is elég. De azért a nyújtást nem szabad ellógni a végéről!

A nyújtás, ami kihagyhatatlan popsiedzés után

A fenti edzéseket akár önmagukban, akár más testrészt célzó gyakorlatsor mellett végezzük, a nyújtás sosem maradhat el! Az edzés fokozott izommunka, mely hatására az izomrostok megrövidülnek, a nyújtáskor ezek regenerálódását segítjük. Popsiedzés után is kihagyhatatlan!

Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?