A kapcsolatok 70 százaléka elbukik, ha ebben a dologban nem értenek egyet a felek

2023. február 23.
A szerelem misztikus, kiszámíthatatlan dolog, mégis vannak tényezők, amik bejósolhatják, hogy két ember kapcsolata mennyire lesz sikeres. Például az alábbi – meglepően banális – téma is ilyen!

Egyesek szerint az ellentétek vonzzák egymást, míg sokan inkább úgy vélik, hogy a „hasonló a hasonlónak örül” elve igaz a szerelemben is. De vajon mennyire fontos az ízlések és preferenciák egyezése egy párkapcsolatban? Egy kutatás szerint sokkal fontosabb, mint ahogyan elsőre gondolnánk.

Egy 2014-es felmérésből kiderült, hogy az emberek 70 százaléka nem randizna olyannal, akinek radikálisan eltérő zenei ízlése van, mint neki. Bár az eredmény meglepőnek tűnik, valószínűleg a zenei ízlés inkább csak egy „tünete” a mélyebb preferenciáknak és életmódbeli döntéseknek, amiknél már sokkal súlyosabb következményekkel járhat a két fél közti a nagy különbség. A metálrajongók például valószínűleg más életformát részesítenek előnyben, mint a country szerelmesei, és a rock and roll életmód sem feltétlenül lehet olyan szimpatikus a komolyzene kedvelőinek.

Persze ezek csak általánosságok és sztereotípiák, aminél valószínűleg jóval komplexebb és megfoghatatlanabb faktorok alakítják egy  párkapcsolat jövőjét. Mindenesetre ha biztosra akarunk menni, az első randin semmiképpen ne felejtsünk el rákérdezni a másik zenei ízlésére! 

Forrás: YourTango, Fotó: Getty Images