Küzdd le tavaszi fáradtságot ezzel a 4 egyszerű trükkel

2023. március 09.
A szezonális hangulatváltozásokat és a letargiát sokan a sötét, hideg hónapokhoz kötik. Pedig a melegebb és hosszabb tavaszi időszak sem feltétlenül kímél meg minket az érzelmi hullámvasúttól, ami az energiaszintünk csökkenését és a produktivitásunk visszaesését eredményezheti. Mondjunk búcsút a tavaszi fáradtságnak, hogy mi is virágba borulhassunk a természettel együtt!
  • Hiába a kellemes idő, a tavaszi fáradtság nem feltétlenül kerül el minket.
  • A hideg téli időszak elteltével fáradtnak, erőtlennek érezhetjük magunkat.
  • A tavaszi fáradtság leküzdhető.

Hiába a kellemes idő, a melegebb hónapok közeledtével sokan tapasztalják magukon a tavaszi fáradtság jeleit, ami általában álmatlanság, étvágytalanság és fogyás formájában mutatkozik meg. Az életkor előrehaladtával egyre nehezebb leküzdeni ezeket a szezonális hangulatváltozásokat, a kimerültséget, a motiváció hiányát és az ingerlékenységet, de nem lehetetlen – legalábbis ezekkel az egyszerű trükkökkel!

A D-vitamin elűzi a tavaszi fáradtságot

Borús a hangulatunk és a fizikai jólétünk sincs a topon, de nem tudjuk, hol keressük a megoldást? Lehet, hogy az alacsony D-vitamin– szintünkben van a hiba! Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre nehezebben tudja előállítani ezt a vegyületet, és önmagában a napsütés sem mindig jelent megoldást. Jól tankoljunk fel belőle és egész évben kövessük nyomon D-vitamin-szintünket, hogy ne fogjon ki rajtunk az évszakok váltakozása.

Küzdd le tavaszi fáradtságot ezzel a 4 egyszerű trükkel

4 egyszerű trükk segít, hogy leküzdhessük a tavaszi fáradtságot

Turbózzuk fel az agyunkat!

A hangulatunk és teljesítményünk szempontjából kulcsfontosságú, hogy elegendő üzemanyag álljon agyunk rendelkezésére. A fehérjék nélkülözhetetlenek a neurotranszmitterek működéséhez és a vércukorszintünk stabilitásához – a tápanyagokban gazdag étrend segít, hogy szervezetünk a fehérjéket szerotoninná vagy dopaminná, vagyis boldogsághormonokká alakítsa át.

Tavasszal irány a szabad!

Sajnos túl gyakori, hogy visszahúzódunk a négy fal közé, amíg az évszakok melegebbre nem fordulnak. Mindennap menj ki a szabadba, ha az időjárás engedi, különben maga alá gyűr a tavaszi fáradtság: a természetben töltött idő serkenti a dopamin és endorfin termelést, valamint D-vitaminhoz juttat minket.

Ha minden kötél szakad

Persze, az egészséges életmódot, a minőségi alvást, a tápláló étkezést és a megfelelő testmozgást semmi nem helyettesíti, de ha szükségünk van egy kis pluszra, a táplálékkiegészítők bármikor rendelkezésünkre állnak. A multivitaminoktól új erőre kaphatunk, de mindig konzultáljunk az orvosunkkal, mielőtt elkezdünk valamit használni, amit addig soha nem próbáltunk. Ne támaszkodjunk csak a tablettákra, meditációval, jógával és relaxációs gyakorlatokkal tegyük fel a pontot az i-re.

Forrás: Forbes, Fotó: Getty Images