Csak a zseniális nyomozók jönnek rá, ki a bolti tolvaj

2023. március 19.
Ismét egy nyomozós feladvány tartja lázban az internetezőket. Ezúttal arra kell rájönni, ki az, aki hónapok óta lopkod a boltban. Mennyi idő kell, hogy kiderítsük a rejtélyt?
  • A legújabb nyomozós feladványban arra kell rájönnünk, ki a bolti tolvaj.
  • A bolt biztonsági kamerájának felvételei segíthetnek kideríteni a rejtélyt.
  • Csak az emberek 3 százaléka tudja 15 másodpercen belül kideríteni, ki a bolti tolvaj.

A krimiket, rejtélyeket és bűncselekményeket mindenki szereti. Mi is Miss Marple-ök vagy Hercule Poirot-k lehetünk egy kis időre, míg rájövünk, ki fosztogatja hónapok óta a boltot.

Három lopást követtek el a szupermarketben, szerencsére a biztonsági kamera rögzítette  mindhárom esetet. Az első lopás januárban, a második áprilisban, a harmadik júniusban történt.

Ki a tolvaj a boltban?

Ha jobban megfigyeljük a biztonsági kamera felvételeit, láthatjuk, hogy visszatérő vásárlók járnak legtöbbször a szupermarketbe. Szinte minden vásárló látható többször is a három, különböző időpontban készült felvételek közül többön is.

Ahhoz, hogy rájöjjünk, ki a bolti tolvaj, muszáj egy kicsit a tolvaj fejével gondolkodnunk. Nem biztos, hogy az első ötletünk lesz az, ami elvezet a nyomozós feladvány megfejtéséhez és felfedi a tolvaj valódi kilétét.

A januárban készült képen láthatjuk, hogy a férfi és női vásárlók válogatnak a gyümölcsös pultnál, narancsot akarnak venni.

Az első lopást januárban rögzítette a bolt kamerája

A januárban készült képen láthatjuk, hogy a férfi és női vásárlók válogatnak a gyümölcsös pultnál, narancsot akarnak venni.

A bolt kamerája másodszor áprilisban rögzítette a lopást

A bolt kamerája másodszor áprilisban rögzítette a lopást

Az áprilisban készült felvételen is feltűnnek ugyanazok a vásárlók, akik már januárban is jártak a boltban. Ezúttal a konzerveknél keresik azt az árut, amit venni akarnak. Ám egyikük nem fizette ki, amit elrakott. A nyomozós feladványban őt keressük, aki a tolvaj.

A harmadik lopás júniusban történt

A harmadik lopás júniusban történt

A harmadik, júniusban készült felvételen az látszik, hogy a korábbi vásárlók ismét az üzletben jártak és hűtőpultnál pakolnak a kosarukba. De melyikük lehet a tolvaj?

Mi a nyomozós feladvány megoldása?

Annyit segítünk, hogy nem a legszembetűnőbb vásárló a tolvaj. Érdemes megfigyelnünk a vásárlók ruházatát és megjelenését, és megkeresnünk azt, ami nem odaillő. Ez segíthet elvezetni a feladvány megoldásához. 

Ha nem sikerül rájönnünk, ki a tolvaj, néhány sorral lejjebb eláruljuk a megoldást is. Addig is azonban tegyük próbára magunkat hasonló nyomozós feladványokkal. Fejtsük meg, melyik gombalevest mérgezték meg. Vagy jöjjünk rá, vajon mi az, ami nem illik a kertészkedő nőt ábrázoló képre.

A bolti tolvaj utáni nyomozás eredménye 

A tolvaj nem más, akit a nyomozós feladványban keresünk, mint a várandós nő. Ha jól megnézzük, a biztonsági kamera januári felvételén pont ugyanúgy néz ki, mint 5 hónappal később. Az első felvételen is úgy tűnik, mint aki már jóval túl van a terhesség felén. Tehát júniusra már világra kellett volna jönnie a babának.

Forrás: Bright Side