Szupergyors és könnyű testformálást kínál a virális 12-3-30 edzés

2023. április 06.
Az internet teljesen meg van őrülve a virális 12-3-30 edzésért, amivel gyorsan és egyszerűen érhető el a karcsúbb és formásabb alak.

TikTokon indult hódító útjára az úgynevezett 12-3-30 edzés, amiről ma már a fitneszguruk és a módszer előnyeit élvező hétköznapi emberek is lelkesen beszélnek. Az edzés előnye, hogy borzasztóan egyszerű, ráadásul nem is igényel sok időt: mindössze fél órát kell a futópadon töltenünk.

A számok a futópad beállításait jelentik: az angol rendszer szerint ez tehát 12-es emelkedő, 3 mérföld per órás tempó (ez kb. 4.8 km/h) és végül 30 perc, az idő, amíg gyalogolnunk kell. Látszik, hogy a tempó nem gyors, viszont végig elég meredek emelkedőn kell felfelé mennünk, vagyis garantáltan jól megdolgoztatjuk a láb izmait és a farizmokat. Ezt az edzést kell hetente minél többször elvégeznünk, az eredmény pedig a módszer mögött álló TikTok-felhasználó, Lauren Giraldo szerint karcsúbb és formásabb test lesz.

@laurengiraldo

Game changer honestly

♬ original sound - Lauren Giraldo

Giraldo videóját egyébként már közel 13 millióan látták a közösségi médiás platformon és sokan ki is próbálták az edzést. A visszajelzések nagyon lelkesek, hiszen tényleg nem kell semmilyen speciális tudás vagy eszköz a mozgáshoz, ráadásul látványos eredményt hoz. A rendszeres gyaloglás előnyeit már több tudományos kutatás is bizonyította, szóval tényleg érdemes lehet kipróbálni a virális TikTok-edzést.

Forrás: MarieClaireUK, Fotó: Getty Images