Töredék ideig tart a lábborotválás ezzel az apró változtatással

2023. április 10.
Ha a technikánkon változtatunk egy kicsit és fel-le húzzuk a borotvát, nem csak gyorsabban végzünk a lábunk borotválásával, de még a vízzel is spórolhatunk.
Ezzel a trükkel lerövidíthetjük a lábborotválást
  • Különösen akkor számít a jó technika, amikor az utolsó pillanatban jut eszünkbe indulás előtt, hogy még le kell borotválnunk a lábunkat.
  • Ha változtatunk egy kicsit a korábbi módszerünkön, ráadásul nemcsak időt, de vizet is spórolhatunk.
  • Miután felfelé húztuk, húzzuk lefelé is a borotvát, így nem kell minden egyes húzás után kimosnunk.

Egy ügyes trükk mindig jól jön, amikor készülődésről van szó. Szerencsére a közösségi oldalakra számíthatunk, ha bravúros megoldásokról van szó. Például a TikTokon mutatta meg valaki azt is, hogyan hajthatjuk le a garbónk nyakát úgy, hogy sokkal jobban mutasson.

Ezúttal egy olyan videót töltött fel a @charmakeupnz nevű felhasználó, amivel a lábborotválást forradalmasította. Nem csoda, ha villámgyorsan végigsöpört a közösségi oldalon a trükk. Ugyanis nemcsak időt, de vizet is spórolhatunk, ha módosítunk egy kicsit a lábborotválási módszerünkön. 

Próbáljuk ki: miután felfelé húztuk a borotvát, ahogy szoktuk, ahelyett, hogy kiöblítenénk, egyszerre utána lefelé is húzunk egyet. Így megspóroltuk az öblítést és feleannyi idő alatt végzünk.

Tényleg működik a lábborotválás új módszere?

Aki már borotválta a lábát, általában úgy csinálta, hogy miután felfelé húzta a pengét, utána kiöblítette a belekerült szőrszálakat. Ez azt jelenti, hogy sokáig kell feleslegesen folyatnunk a vizet, hogy minden egyes húzás után kimossuk a borotvát

@charmakeupnz

Cancel me if this is gross #lifehack #shavinghack #beautytip #beautyhack #tiktoktaughtme

♬ Kill Bill – SZA

A TikTokon bemutatott módszernek az a lényege, hogy lerövidíti a lábborotválás idejét, és csökkenti a vízpazarlást. Mutatjuk, hogyan csináljuk:

  1. Vizezzük be a bőrünket.
  2. Húzzuk a szokásos módon felfelé a borotvát.
  3. Futtassuk végig a borotvát a lábunkon ugyanúgy lefelé is a kiinduló pontra. Ezzel eltávolítjuk a borotvába tapadt szőrszálakat.
  4. Ezután folytassuk tovább a következő borotválandó részen egy felfelé húzással, majd ugyanazon a vonalon toljuk lefelé a borotvát megint. 

A módszer kicsit hasonlít ahhoz, mint amikor egy ecsettel festünk és fel-le vonásokkal mázoljuk a kép hátterét. 

Erre kell figyelnünk, ha borotváljuk a lábunkat

Ha amiatt aggódunk, hogy elvágná a lábunkat a borotva, mikor lefelé toljuk, nincs mitől félnünk. A pengék dőlésszöge ugyanis ezt nem engedi. Viszont azzal, hogy a szőr kijön a borotvából, elég a végén leöblítenünk a lábunkat. 

A módszer tehát működik, ám nagyon fontos, hogy megfelelően csúszós és vizes legyen a bőrünk, amikor ezzel a technikával borotváljuk. Száraz bőrön egyébként sem javasolt a lábborotválás, így mindenképp gondoskodjunk a megfelelő nedvességről a lábunkon, mielőtt nekifognánk.

Forrás: The Guardian, fotó: Unsplash