Van teljesen objektív jele, hogy a párod a lelki társad

2023. április 18.
Tudományos módszerekkel tárták fel, milyen jelei vannak, ha a lelki társunkkal vagyunk együtt. Közel sem az, amire gondolnánk.
Van teljesen objektív jele, hogy a párod a lelki társad
  • Kell annál több, mint egy olyan emberrel együtt lenni, aki tökéletesen megért?
  • Ugyanakkor nem feltétlenül attól függ, meddig tart egy kapcsolat, hogy a lelki társunkkal estünk szerelembe. 
  • Végre tudományos módszerekkel is meghatározták, mik a jelei annak, ha a lelki társunk a párunk.

Egy társ, aki megért. Aki pontosan tudja, mi játszódik le bennünk, akivel mindent megoszthatunk és őrülten szerelmesek vagyunk egymásba. Ez a lelki társ. Ugyanakkor a szakember szerint azt is fontos megjegyezni: attól, hogy megtaláltuk a lelki társunkat, nem biztos, hogy örökké együtt maradunk. De honnan tudjuk a tudomány szerint, hogy valaki a lelki társunk?

A lelki társ tökéletes?

Amikor a lelki társról beszélünk, gyakran úgy értelmezzük, hogy valaki olyan, aki tűzön-vízen keresztül kitart mellettünk, akit a sors nekünk rendelt, és a párosunk tökéletes párkapcsolatban teljesedik ki. Nem csoda, ha ez túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. 

Végre tudományos módszerekkel is meghatározták, mik a jelei annak, ha a lelki társunk a párunk

Végre tudományos módszerekkel is meghatározták, mik a jelei annak, ha a lelki társunk a párunk

Minden kapcsolatnak megvannak a maga hullámhegyei és hullámvölgyei, és még ha soha egyetlen veszekedés, probléma vagy vita sem volt a pár tagjai között, akkor is képes az ember elbizonytalanodni, vajon tényleg ő a tökéletes személy számunkra?

A fejlődés a lényeg

A szakértők szerint a lelki társ nem az, aki tökéletesen illik hozzánk, ezért hibátlan a kapcsolatunk. Hanem az, aki arra ösztökél és inspirál, hogy fejlődjünk. Annette Nunez pszichológus szerint „az egyik legbiztosabb jele annak, hogy a lelki társunkkal vagyunk, ha úgy érezzük, a másik mellett jó irányba fejlődünk és ebben támogat, segít minket.”

„Mindig azt mondom, hogy a lelki társ az életünkben az az ember, akitől fontos leckét tanulunk. Tanítanak minket az életünkről. És ettől gyarapodhatunk” – mondta Nunez. A lelki társ megteremti a lehetőséget is ahhoz, hogy fejlődhessünk. 

Ha azt gondoljuk, hogy az egész Földön csupán egyetlen lelki társunk van, tévedünk. A lelki társ lehet szerelem, barát, az édesanyánk vagy egy tanárunk.

Forrás: Marie Claire Netherlands, fotó: Unsplash