3+1 tipp, hogy megszabadulj az összeérő belső comboktól

2023. április 27.
Vékony combok, amik véletlenül sem érnek egymáshoz? Az összeérő belső combok sok nő számára problémát okoznak, ráadásul nagy kihívást jelent karcsúsításuk.
A megfelelő gyakorlatokat végezd a belső combok karcsúsításához.
  • A combok karcsúsítására is léteznek bevált módszerek.
  • A belső combok zsírégetéséhez egy nagyon egyszerű gyakorlatot kell folytatnod, amit már most is mindennap elvégzel!
  • Vannak olyan edzéstípusok, amiket viszont érdemes messziről elkerülni, ha vékony lábakra vágysz.

Ha több kalóriát fogyasztasz, mint amennyit elégetsz, a szervezet elkezdi elraktározni a felesleges kalóriákat zsír formájában. Arra sajnos nincs lehetőségünk, hogy megválasszuk, testünk hol tárolja ezt a zsírt; ezt elsősorban a genetika, a nem és a testtípusunk határozza meg. A felesleges testzsír a legtöbb nő testén a belső combokon, a csípőn és az alhason raktározódik el. Hogyan szabadulhatsz meg a belső combokon lerakódott a súlyfeleslegtől? Segítünk!

Így együnk, hogy ne érjen össze a belső combunk!

A szervezetnek kiegyensúlyozott étrendre van szüksége.

Az összeérő belső comb eltüntetéséhez a szervezetnek kiegyensúlyozott étrendre van szüksége

Ha végzel testmozgást, de közben egészségtelenül étkezel, ne számíts nagy változásokra. A szervezetnek kiegyensúlyozott étrendre van szüksége, sok gyümölccsel, zöldséggel, sovány fehérjével, jó zsírokkal és rostokkal. Próbáld meg kerülni az alkoholt, a cukrot, a feldolgozott élelmiszereket, a pékárut és a rántott ételeket.

Leginkább ajánlott diéta a belső combok karcsúsítására: alacsony szénhidráttartalmú diéta.

Ne eddz belső combra!

Edzőtermi gépekkel végzett belsőcomb-gyakorlatok.

Az összeérő belsőcomb ellen hatástalanok az edzőtermi gyakorlatok

Sok téves infó kering az interneten a belső combok karcsúsításáról – sokan gondolják úgy például, hogy az edzőtermi gépekkel végzett gyakorlatok segíthetnek. A probléma az, hogy az izomnövelés miatt ezektől a gyakorlatoktól a comb csak vastagodni fog, és végül még vastagabbnak is fog tűnni, főleg, ha eközben zsírégetés nem történik.

A legjobb gyakorlatok összeérő belső comb ellen

A legjobb gyakorlat a comb belső zsírjának eltüntetésére, a séta.

A legjobb gyakorlat az összeérő belsőcomb ellen a séta

Bár túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen: a legjobb gyakorlat a comb belső zsírjának eltüntetésére a séta. És nem a futás, úszás vagy kerékpározás. A gyaloglás a legjobb gyakorlat az általános zsírfelesleg eltávolítására, beleértve a belső combokat is. Azonban az eredményességhez sok sétára van szükség: napi 10 000 lépésre legalább! Ez időigényesnek hangzik, de a 10 000 lépést nem kell egyszerre megtenni. Ezeket a lépéseket a nap folyamán felhalmozhatjuk. Állj fel az íróasztalodtól, sétálj körbe az irodában, menj ki a szabadba ebédelni, sétálj haza a munkából vagy gyalogolj a buszhoz/vonathoz.

+1. Bónusztipp:

Az úszás segíthet a lábak karcsúsításában.

Az úszás segíthet az összeérő belső combok karcsúsítására

A gyaloglás mellett az úszás valójában egy nagyszerű kardióedzés, amely segíthet a lábak karcsúsításában. Nem célozza meg a comb belső zsírját úgy, mint a gyaloglás, de nagyszerű alternatíva lehet.

Szerző: Ripszám Bogi, gyakornok Fotó: Getty Images