Ezektől tényleg látványosan formálódik a lábad

2021. július 10.
A formás vádli és a karcsú comb sokak számára csak álom, pedig némi kitartással egyáltalán nem megvalósíthatatlan cél! Eláruljuk, hogy csináld!

Ahhoz, hogy a lábad szépen formálódjon, nemcsak arra érdemes odafigyelned, hogy mi kerül a tányérodra, hanem kardioedzésre és célirányos gyakorlatokra is szükség lesz. Mielőtt azonban túlzásba esnél, fontos, hogy tudd, hogy a testen lévő zsírpárnákra kár közellenségként tekinteni: ha van rajtad némi felesleg, akkor sincs okod arra, hogy szégyelld a tested és bűntudatot érezz miatta!

Formás láb 3 egyszerű módszerrel

A szervezet egészségesműködéséhez a zsírraktárak is fontosak, ugyanis védelmet nyújtanak a belső szerveknek és energiát raktároznak. A túlzott mértékű elhízás növelheti olyan komoly betegségek kockázatát, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és más krónikus problémák, normál mértékben azonban igenis szüksége van a testnek zsírra!

Az alakformáláshoz nemcsak zsírcsökkentésre van szükség, hanem izomépítésre is, ám azt nem szabad szem elől tévesztened, hogy mindenki sajátos módon reagál a diétára és a sportra, ezért teljesen felesleges másokhoz hasonlítgatnod magad. A nők számára például a csípő és a comb számít igazán kritikus zónának zsírfelhalmozás szempontjából, míg a férfiak inkább a hasi hízásra hajlamosak. Az okosan felépített táplálkozás és a rendszeres mozgás előbb-utóbb mindenkinél eredményes lesz, vagyis érdemes kitartónak lenni!

3 módszer a formás lábakért

1) Válogasd meg, mit eszel! Ha a combodat szeretnéd formálni, elengedhetetlenül fontos, hogy az étkezésedre is odafigyelj. A fogyás egy rendkívül összetett folyamat, de ha nagyon leegyszerűsítve nézzük, a fő cél az, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit magadhoz veszel. Egészséges ételeket fogyasztva ennek megvalósítása is könnyebb, ráadásul ha nem koplalsz, elegendő energiád marad arra is, hogy rendszeresen sportolhass. 

Ahhoz, hogy sikerrel formáld a lábadat, nincs semmilyen célzott diéta, az azonban mindenképp hatásos, ha visszaszorítod a szénhidrátok bevitelét és csökkented a hozzáadott cukor mennyiségét. Kerüld a félkész és konzerves ételeket, a péksüteményeket, a fagyasztott élelmiszereket és az olyan felesleges kalóriákat, amiket például csipsszel vagy csokis keksszel veszel magadhoz.

Egészséges étkezés a formás lábakért

2) Kardiózz! A kardiómozgás hatalmas segítséget nyújt abban, hogy zsírt égess, igaz, nem egy adott testtájra koncentrálva, hanem mindenhonnan. Annyira azért nem rossz ez az ajánlat, ugye? Kardiózás közben rengeteg kalóriát égethetsz el, vagyis a futás, a biciklizés, a kocogás, az elliptikus tréner és társaik használata a segítségedre lehetnek, hogy több kalóriától szabadulj meg, mint amennyit beviszel.

A láberősítéssel kombinált kardiómozgás másik nagy előnye, hogy az anyagcserét is felpörgeti, így az alakformálás azután is folytatódik, hogy véget ér az edzés. Egy kisebb 2010-es vizsgálat eredménye szerint a szobabiciklizés anélkül segített fogyni a kutatás résztvevőinek, hogy csökkentették volna a kalóriabevitelüket. 12 héten át, heti 3 alkalommal tekertek, és a kísérlet végére a testsúlyuk 3.2%-ától szabadultak meg.

Formás lábak

3) Végezz combformáló gyakorlatokat! Ha diétával és kardiomozgással sikerül beindítani a súlyvesztést, érdemes hangsúlyt fektetni a célzott alakformáló gyakorlatokra is. Az erősítés kifejezetten jó megoldás, ha feszesebb és formásabb combokra vágysz karcsúbb vádlikkal. 

Egy 2018-as tanulmány szerint a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett végzett rendszeres mozgás hatékonyságát. A résztvevőket három csoportra osztották: az elsőbe tartozók csak az étrendjükre figyeltek oda, a második csoport tagjai csak az erősítésre fókuszáltak, míg a harmadik táborba tartozók mindezt egyszerre gyakorolták. 4 hónap elteltével az összes résztvevőnél mérhető volt a fogyás, ám csak a harmadik csoportba tartozóknak sikerült izmot is építeni a karcsúsodással egy időben.

Forrás: Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?