Jennifer Lopez a kacsacsőrű emlőstől leste el a legjobb edzést

2021. november 18.
Nagyon alapos és minden testtájra kiterjedő edzésmódszeréről híres Jennifer Lopez. Legutóbb abba engedett bepillantást, hogy az alsótestét hogyan erősíti és teszi tónusosabbá a kacsacsőrű emlős járásával.

David Kirsch személyi edző szerint nincs hatásosabb gyakorlat a fenék és a belső combok formálására, mint amit Jennifer Lopeznek is tanácsolt: a kacsacsőrűemlős-járás. Az énekesnő trénere az Instagramjára is posztolt egy videót arról, ahogy Lopez a mozdulatsort gyakorolja. „Jenniferrel nagyon gyakran végezzük a kacsacsőrűemlős-járást széles állásban. Nevezik szumóguggolásban járásnak is” – mondta a személyi edző a gyakorlatról. 

jennifer-lopez-kacsacsoru-emlos-jaras-edzes

A videón is látszik, hogy Jennifer Lopez széles terpeszben áll, térdeit kifelé fordítva. Szögletes lépésekben halad, miközben karjait a tarkóján tartja. Az első lépéseket előre teszi, utána pedig hátra. 

A kacsacsőrűemlős-járás az egész testet megmozgatja, ám a fő fókusz a lábakon van. Nagy előnye, hogy nem igényel semmilyen eszközt, és bárki végezheti a padlón. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Kirsch (@davidkirsch)

A nehéz része a helyes kivitelezés. Ehhez kilencven fokos szögben kell leguggolni, a térdeknek pedig teljesen kifelé kell nézni, nem előre. A térdek pontosan a boka fölött legyenek, a súly nagy része is a bokán legyen. 

Egyszerre egyet lépjünk minden lábbal. Az első lépéseket előre, a második sorozatot hátra. Ez azért jobb így, mert ezzel segítünk, hogy a térd ne forduljon vissza előre. 

Szükség van a külső csípőízület mozgékonyságára, emiatt dolgoznak erősen a fenék- és combizmok a gyakorlat közben. A gyakorlat közben ezeken a területeken érezzük majd legjobban, hogy égnek az izmaink, ám a hátsó combizmok és hasizmok is erősen dolgoznak a kacsacsőrűemlős-járás közben, miközben a kezünkkel enyhe ellentartást biztosítunk a vállnak, bicepsznek és tricepsznek.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!