Ennyit maszturbálnak a nők VALÓJÁBAN egy friss kutatás szerint

2023. május 18.
Egy friss felmérésben kétszáz nőt kérdeztek meg maszturbálási szokásairól, kitérve a gyakoriságra is, az eredmények pedig egészen meglepő képet festenek!

Bár a női maszturbáció még mindig tabunak számít, a Kinsey Institute friss felmérése is igazolja a sokak által sejtett tényt, hogy a nők több mint 70 százaléka végzett már önkielégítést élete során. Az persze nem meglepő, hogy a nők is maszturbálnak, az viszont már érdekes kérdés, hogy vajon milyen gyakran nyúlnak magukhoz? Míg a populáris média által teljesen elterjedté és elfogadottá vált a tény, hogy a férfiak állandóan önkielégítenek, a nőkről szeretjük azt gondolni, hogy nem, vagy csak a legvégső esetben folyamodnak önmaguk kielégítéséhez. 

A PureWow most összesen 209 18 és 75 év közötti olvasó maszturbálási szokásait tárta fel egy felmérésben, az eredmények pedig nemcsak megvilágítóak, de egészen meglepőek. A válaszadók közel 85 százaléka ugyanis legalább heti egyszer maszturbál. Pontosabban: 15.3 százalék nyilatkozta, hogy heti egyszer végez önkielégítést, 51.7 százalék mondta, hogy 1-2 alkalommal is magához nyúl, 18.7 százalék 3-4-szer is maszturbál, 8.1 százalék pedig 4-5-ször is. 6.2 százalék pedig azt nyilatkozta, hogy „állandóan” élvezi az önkielégítést, vagyis nem is igazán tudja már egyjegyű számokban mérni az alkalmakat.

Bár a felmérés inkább érdekesség, mint reprezentatív tudományos eredmény, arra azért jól rámutat, hogy a maszturbálás (és tágabban a szexualitás) nem csak a férfiakat izgatja. A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a házas nők maszturbálnak a legkevesebbet, de ez csupán azért van, mert stabil szexuális életük mellett kevésbé van rá igényük.

Csúcsra jutni – de hogyan?

A felmérés arra is kitért, hogy pontosan hogyan maszturbálnak a válaszadó nők. Azt találták, hogy a többség (74.6 százalék) vibrátort vagy valamilyen szexjátékot használ, míg 57.4 százalék a kezeivel okoz magának örömöt. Közel 35 százalék néz közben pornót, 3.3 százalék pedig online (Zoomon vagy FaceTime-on) kapcsolódik partneréhez.

De nemcsak praktikus részleteket, hanem súlyos társadalmi problémákat is sikerült felmérni a kérdőívvel. Az, hogy a válaszadó nők többsége egyedül, csak akkor maszturbál, amikor „senki nincs itthon” azt üzeni, hogy még mindig nagyon erős a női önkielégítést övező tabu és szégyenérzet. 

Ha ezt is sikerülne végre lerombolni, lehetséges, hogy az arányok még meglepőbben alakulnának…

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images