Ezt a 3 kérdést tedd fel, ha igazán meg akarod ismerni a kiszemeltedet

2023. május 22.
Maria Sullivan, a dating.com párkapcsolati szakértője azért dolgozik, hogy segítsen az embereknek megtalálni életük szerelmét. A szakértő a következőkben elárulja, mi az a három kérdés, amivel gyorsan ki tudod deríteni, vajon valóban összeilletek-e a kiszemelteddel.
Ezt a 3 kérdést tedd fel, ha igazán meg akarod ismerni a kiszemeltedet

1. Ha bárkivel vacsorázhatnál – legyen az élő vagy halott – kit választanál?

Sullivan ezt a kérdést a könnyed megközelítése miatt tanácsolja. De ne hagyd magad megtéveszteni, bár felületesnek tűnhet, ez a kérdés mégis sok mindent elárulhat a partneredről. „Betekintést nyújthat abba, hogy milyen embereket talál érdekesnek, így láthatod, milyen típusú emberek vannak jellemzően körülötte” – magyarázza. „Ha nem tudod elképzelni, hogy te együtt vacsorázz azzal az emberrel, akit a partnered említ, az annak a jele lehet, hogy nem sok közös van bennetek, vagy hogy esetleg nem fogsz kijönni a barátaival.”

2. Mi miatt vagy a leghálásabb az életedben? 

Ez a kérdés megmutathatja a partnered értékrendjét. Fontos-e számára a család, a barátok és az egészség? Vagy inkább az anyagi dolgokat, például a pénzt és a társadalmi státuszt értékelik? „Bár lehet, hogy az anyagi biztonságot keresed a partneredben, az is fontos, hogy mélyebb szinten is kapcsolódjatok, ha egy életre szóló társat keresel” – mondja Sullivan. Bár egy kapcsolat akkor is működhet, ha mindkét fél hajlandó erőfeszítéseket tenni, sokkal könnyebb, ha a szerelmetek ugyanazokra az alapokra épül. Ezért fontos már idejekorán tisztázni, hogy mi mindent értékel a partnered az életben. Aztán, ha úgy találod, hogy az értékrendje túlságosan is eltér a tiédtől, eldöntheted, hogy el tudod-e ezt fogadni.  

3. Mi a legfontosabb számodra egy barátságban?

„Ha felteszed ezt a kérdést a partnerednek vagy a potenciális párodnak, segít felmérni, hogy rendelkezel-e azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket ő keres egy barátságban –  ami azt jelezheti, hogy van-e lehetőség, hogy valami komolyabb alakuljon ki köztetek” – magyarázza Sullivan. Mert igen, a partnerednek a barátodnak is kell lennie, és annak a személynek, akiben százszázalékosan meg tudsz bízni, akihez bármivel fordulhatsz. „Ha csak olyasvalakit keres, akivel bulizni lehet, nem biztos, hogy a legjobb jelölt egy hosszú távú kapcsolatra. Ha azonban olyasmit említ, mint az őszinteség, a hűség vagy a megbízhatóság, az annak a jele, hogy készen állhat egy valódi és tartalmas partnerségre”.

Forrás: Purewow, Fotó: Getty Images