Hol a kivi a képen? Zseni vagy, ha rájössz!

2023. április 19.
Nem mindig könnyű túllépni a berögződéseinken. Pedig ahhoz, hogy megfejtsük ezt a fejtörőt és megtaláljuk a kivit a többi zöldség és gyümölcs között, muszáj máshogy gondolkodnunk.
  • Régi mondás, de igaz: nem minden az, aminek látszik.
  • Ezúttal az a feladatunk, hogy megtaláljuk a kivit a többi zöldség és gyümölcs között a zöldséges standon.
  • Mennyi időre van szükségünk, hogy rájöjjünk a megoldásra?

A rejtett képes feladványok általában nagyon szórakoztatók, még akkor is, ha időnként inkább bosszankodni lenne kedvünk, amiért nem jövünk rá a megoldásra. 

Mennyi idő alatt találjuk meg a zöldségesstandon a kivit a többi gyümölcs között?

Mennyi idő alatt találjuk meg a zöldségesstandon a kivit a többi gyümölcs között?

Ezúttal az a feladatunk, hogy megtaláljuk a zöldséges standon a többi zöldség és gyümölcs között a kivit is. Ám nem olyan egyszerű a dolgunk, mint amilyennek tűnik. Ha nem tudjuk elengedni a reflexeket és berögződéseket, nem valószínű, hogy egykönnyen rájövünk a megoldásra. 

Hol a kivi a képen?

A kivi egy nagyon finom gyümölcs, ám nem túl jellegzetes látvány, hacsak nincs félbevágva. A kicsi, barna gömbszerű, szőrös héja fel sem tűnik talán a sokkal látványosabb, színesebb gyümölcsök és zöldségek mellett. Ezért is nehéz rájönnünk, hol rejtőzik a kivi a zöldségesstandon.

A sárga banánok és élénkpiros almák mellett egy barna gyümölcs nemigen tűnik ki a ládákból. Ám lehet, hogy csak nem jól keressük a megoldást és más oldalról kellene megközelítenünk a rejtett képes feladványt.

Miért nem találjuk a kivit a képen?

Ha alaposan átnéztük a rejtett képes feladványt, és mégsem bukkantunk rá a kivire a többi zöldség és gyümölcs között, próbáljuk máshonnan megközelíteni a kérdést. A kivi ugyanis nem csak a zöld húsú gyümölcsöt jelenti. Egy ausztrál madarat is kivinek hívnak, ami annyiban hasonlít a gyümölcsre, hogy kicsi és barna. Annyit segítünk, ezúttal éppen egy ilyen madarat kell megtalálni, nem a gyümölcsöt. Ha nem sikerül még így sem rájönni, merre bújhatott el a kivimadár, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

Addig is tegyük próbára magunkat más, hasonló feladványokkal. Keressük meg a lepkét a rózsaszín virágok között. Vagy oldjuk meg azt a feladványt, ahol a macskát kell megtalálnunk a felhőkarcolók között.

A kivi az ananászok között rejtőzik

A kivi az ananászok között rejtőzik

Forrás: Bright Side