Fejtörő: hány embert találsz meg az irodában 15 másodperc alatt?

2023. május 18.
Első pillantásra teljesen üresnek tűnik az iroda. Ha jobban megnézzük, felfedezhetjük, hogy több ember is dolgozik valójában. Mennyit találunk meg közülük 15 másodperc alatt?
  • Csak a legjobb megfigyelőképességgel rendelkezők találják meg az összes embert, aki bent dolgozik az irodában.
  • Csupán 15 másodpercünk van, hogy megtaláljunk mindenkit.
  • A feladvány nem olyan könnyű, mint gondolnánk, a legtöbben csupán a felét találják meg azoknak, akik az irodában vannak.

Muszáj dolgoztatunk az agyunkat. A fejtörők és feladványok remek agytornát jelentenek, ráadásul szórakoztatóak is. A legfrissebb feladat viszont alaposan próbára teszi a megfigyelőképességünket és észlelésünket.

Az irodát mutató fejtörőn első pillantásra úgy tűnik, mintha nem dolgozna épp senki.

Az irodát mutató fejtörőn első pillantásra úgy tűnik, mintha nem dolgozna épp senki

Az első pillantásra teljesen üresnek tűnő irodában kell megtalálnunk azokat, akik épp bent dolgoznak. Ráadásul csupán 15 másodpercünk van, hogy mindenkire rábukkanjunk. Mennyit sikerül az irodai alkalmazottak közül felfedeznünk a fotón?

Hány embert találunk meg az irodában 15 másodperc alatt?

Az a legjobb a fejtörőkben, hogy bármikor elővehetjük és megtornáztathatjuk velük az agyunkat. Ezúttal egy nehéz fejtörővel van dolgunk. Az első ránézésre teljesen üresnek tűnik az iroda, úgy látszik, mintha senki sem dolgozna. Pedig többen vannak bent a munkahelyükön, mint gondolnánk. 15 másodperc alatt hány embert találunk meg az irodában? 

Először nézzünk rá az egész fejtörőre egészként, figyeljük meg, hol rajzolódnak ki emberek. Utána fejben osszuk fel négy negyedre a képet, és mind a négy részletet alaposabban vegyük szemügyre. Így nagyobb eséllyel bukkanhatunk rá a feladványon rejtőző minden személyre.

Megtaláltuk az összes embert az irodában?

Ha 4-5 embert megtalálunk, már jó kezdet. De összesen 10 ember rejtőzik valahol a képen. Ne keseredjünk el akkor sem, ha nem bukkanunk rá a fejtörőn minden személyre, néhány sorral lejjebb részletesen megmutatjuk, hol rejtőznek az irodában a dolgozók.

Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Megtaláljuk például a lila felsős nőt a sziklákat ábrázoló fotón? Vagy a tevék között az egyetlen lámát

Ha kíváncsiak vagyunk, hol rejtőzik a 10 ember az irodát ábrázoló fejtörőn, az alábbi képen látható bekarikázva az összes ember.

A piros karikák mutatják, hol rejtőzik ember az üresnek tűnő irodát ábrázoló fejtörőn.

A piros karikák mutatják, hol rejtőzik ember az üresnek tűnő irodát ábrázoló fejtörőn

Forrás: Quora