Azt akarod, hogy a Nap szárítsa meg a hajad? Csak hagyd békén!

2023. július 08.
Nem, tényleg az a lényeg, hogy amíg szárad – legalább egy órán át –, valóban egyáltalán ne nyúljunk a hajunkhoz, ha csak úgy szabadon szeretnénk hagyni megszáradni.
Nyáron nincs is jobb annál, mint hagyni a hajunkat szabadon megszáradni.
  • A haj természetes textúrája mindennél fontosabb és mindent meghatároz, amikor nem hajszárítóval, hanem csak úgy a napon akarjuk hagyni megszáradni a hajunkat.
  • Nincs egyetlen olyan krém, pakolás vagy olaj, ami varázsütésre tengerparti hullámokat alkotna az egyenes szálú hajunkból.
  • A lényeg, amikor szabadon hagyjuk megszáradni a hajunkat, hogy tényleg ne nyúljunk hozzá, míg vizes.

Nyáron nincs is jobb annál, mint hagyni a hajunkat szabadon megszáradni. Több oka is van, hogy egyre népszerűbb az újra felfedezett módszer. Valóban igaz, hogy ha nem hajszárítóval vagy más hőhatással operáló eszközzel szárítjuk meg a hajunkat, kevésbé roncsolódik, kiemeli a természetes textúrát és közelebb kerülhetünk a hőn áhított francia lány stílushoz. De jó, ha tisztában vagyunk néhány dologgal, mielőtt nagyot csalódunk.

Ha a Nap szárítja a hajunkat, a textúra mindennél többet számít

Ne legyenek illúzióink: az egyenes szálú hajunk nem ugrik tengerparti hullámokba attól, hogy hagyjuk magától megszáradni. Még akkor sem, ha befújjuk spray-vel, bekenjük vagy pakolást teszünk rá. Azt a bizonyos franciás stílust is csak akkor érjük el, ha beszárítjuk. (Ám ez nem azt jelenti, hogy nem érdemes időnként csak úgy hagyni megszáradni a hajunkat a Napon.)

Ha a hajunk egyenes szálú és dús, valószínűleg elégedettek leszünk az eredménnyel. A hullámos és göndör hajjal pedig nem is történhet jobb dolog, mint hogy hagyjuk magától megszáradni. A haj sokkal szebb textúrájú és állagú lesz így, mintha hajszárítót használnánk.

Ne nyúljunk a hajunkhoz, míg teljesen meg nem szárad

Miután felvittük a természetes száradáshoz használatos krémet, spray-t vagy kondicionálót a hajunkra, beállítottuk a választékunkat, elrendeztük a tincseket, ne nyúljunk a hajunkhoz egészen addig, míg teljesen meg nem száradt.

Miután felvittük a természetes száradáshoz használatos krémet, spray-t vagy kondicionálót a hajunkra, beállítottuk a választékunkat, elrendeztük a tincseket, ne nyúljunk a hajunkhoz egészen addig, míg teljesen meg nem száradt

Két fontos lépése van a haj természetes, hajszárító nélküli megszárításának. Először alaposan ki kell fésülnünk a hajtípusunknak megfelelő fogazatú hajkefével vagy fésűvel a hajat, lehetőleg még vizesen. Nagyon vizesen – ez azt jelenti, hogy lehetőleg még a zuhany alatt. Ha később nyúlunk kefével vagy fésűvel a hajunkhoz, a szárítás során szöszössé válik.

Másodszor: miután felvittük a természetes száradáshoz használatos krémet, spray-t vagy kondicionálót a hajunkra, beállítottuk a választékunkat, elrendeztük a tincseket, ne nyúljunk a hajunkhoz egészen addig, míg teljesen meg nem száradt. Ez nagyon fontos. 

Ha megpiszkáljuk, tapogatjuk, túrjuk a hajunkat a természetes száradás közben, lapos, szálldosó és formáját vesztetté válik, vagy épp ellenkezőleg, mintha konnektorba nyúltunk volna.

Forrás: The Guardian Fotó: Unsplash