Ezzel az olcsó és gyors módszerrel lesz a legszebb a göndör és hullámos haj

2023. február 21.
Még diffúzoros hajszárítóra sincs szükség hozzá. Csak egy tésztaszűrőre a konyhából. Hihetetlen, de ezzel az egyszerű konyhai eszközzel gyönyörű lesz a göndör haj.
Meglepő, de egy tésztaszűrővel is csodaszépre száríthatjuk a hullámokat és loknikat a hajunkban.
  • Ha nincs kéznél a diffúzoros hajszárító, a konyhában találhatunk megoldást a göndör vagy hullámos haj szárításához.
  • Meglepő, de egy tésztaszűrővel is csodaszépre száríthatjuk a hullámokat és loknikat a hajunkban.
  • Nem kell mesterfodrásznak lennünk hozzá, hogy használjuk.

A göndör és hullámos haj beszárítása külön tudomány. Nem szabad kifésülni és szétfújni a tincseket, inkább kiemelni szeretnénk a hajunk természetes esését. Ehhez ma már a diffúzoros hajszárító számít a legprofibb megoldásnak. De mi van, ha nincs kéznél diffúzoros fej a hajszárítóhoz?

Helyettesítsük tésztaszűrővel a diffúzort

Az Instagramon söpört végig az a videó, melyben a @maisvault nevű felhasználó mutatta meg, hogyan használható egy egyszerű tésztaszűrő a göndör haj szárításához. A végeredményen még maga az influenszer is meglepődött. Tökéletesek lettek a tincsei.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Mai مي (@maisvault)

 

A módszer nagyon egyszerű, ha szeretnénk csoda szépre szárítani a göndör hajat diffúzor nélkül:

  1. A tésztaszűrőben gyűjtsük össze a hajunkat. (Fogjuk fel, mintha spagettit szűrnénk.)
  2. A tésztaszűrőt helyezzük a fejünk tetejére.
  3. Szárítsuk meg a hajunkat.
  4. Ha megszáradt a hajunk, vegyük le a tésztaszűrőt a fejünkről, és gyönyörködjünk a csodás csigákban, amit a göndör hajból varázsoltunk.

A tésztaszűrős módszer tehát tényleg működik. Persze a diffúzor sokkal egyszerűbb, de B-tervként abszolút bevethető, ha valamiért a profi hajszárítónk nincs kéznél.

Miért működhet a tésztaszűrővel hajszárítás?

A tésztaszűrő nagyon hasonlóan működik a diffúzor fejhez, amit a hajszárítónk elejéhez illesztünk a göndör vagy hullámos haj szárításához. A göndör haj szárításának az a lényege, hogy a tincsek ne lógjanak a szárítás közben. Ezért szárítjuk a diffúzorral is úgy, hogy felfogjuk és a fejünkhöz nyomva szárítjuk meg a hajat. 

A szűrő is ugyanúgy átengedi a meleg levegőt, mint a diffúzor fej. És hasonlóan fogjuk fel a hajtincseket és szárítjuk tulajdonképpen összenyomva, mint egy harmonikát. Emiatt lesz a végeredmény csodásan göndörödő és hullámos.

Lehet hátránya a tésztaszűrővel való hajszárításnak?

Mivel a tésztaszűrőben egyben fogjuk fel a hajunkat, nem lehet vele olyan precízen szárítani, mint a diffúzoros fejjel. A haj száradása is lassabb lehet, mivel nem tincsenként haladunk, hanem egyben van a hajunk.

Ha nem vigyázunk és sokáig egy helyre fújjuk a meleg levegőt, a tésztaszűrő felmelegedhet és megégetheti a fejbőrünket, a forróság roncsolhatja a hajunkat is. Ám ez némi óvatossággal elkerülhető.

Szükségmegoldásnak tehát nagyon jó lehet a tésztaszűrős hajszárítós megoldás. Mindenképp alkalmazzuk előtte a szokásos, göndör vagy hullámos hajhoz való ápolószereket, olajokat, kondicionálót. Majd ha megszárítottuk a hajunkat, nem marad más, csak megrázni a ruganyos tincseket.

Fotó: Getty Images