Ez a titka a fájdalommentes anális szexnek

2023. július 14.
A szakértő szerint öt oka is lehet annak, ha fájdalmat érzünk anális szex közben. A szexológus hangsúlyozza, hogy teljesen természetes, ha az első alkalommal nem megy minden gördülékenyen.
Anális szex fájdalom
  • Az előjáték ugyanolyan fontos az anális szexnél is, mint a hüvelyi behatolás előtt.
  • Muszáj megtanulnunk néhány dolgot az anális szex előtt, ha nem akarjuk, hogy fájdalommal járjon.
  • Dr. Bethany Ricciardi szex- és párkapcsolati szakértő elmondta, mire figyeljünk, hogy élvezetes legyen az anális szex.

„Ne lepődjünk meg, ha az első alkalommal az anális szexnél nem megy minden simán és gördülékenyen – mondta Ricciardi. – Más is így van ezzel. De ha aggódunk, hogy mi ez a fájdalom vagy kényelmetlenségérzés anális szex közben, érdemes átgondolnunk, nem maradtak-e ki nagyon fontos lépések előtte.”

A szex- és párkapcsolati szakértő hozzátette, „számos oka lehet annak, hogy fájdalmat érzünk anális szex közben”. Elmondta, mi az az 5 dolog, amire mindenképp figyelnünk kell, hogy élvezni tudjuk.

Az anális szexnél is fontos az előjáték

Ha elmarad az előjáték, nem alakul ki megfelelő vérbőség a végbélben, így fájdalmas lehet az anális szex, ráadásul a behatolás is nehezebb lehet. „A genitáliák területén először a hüvelynél, majd a gáttájékon, végül a végbélben alakul ki a vérbőség. Ezért fontos a megfelelő mennyiségű előjáték az anális szexnél – mondta Antonia Hall pszichológus-szexológus. – A testünk így készül fel a behatolásra.”

Fontos a síkosító

Elengedhetetlen a síkosító az anális szexnél. „A hüvellyel ellentétben a végbél nem síkosítja magát behatolás előtt. Ezért elengedhetetlen a síkosító használata – mutatott rá Ricciardi. – Ha nem használunk, az fájdalmas lehet mindkét félnek. Ha még síkosítóval is fájdalmat érzünk, választhatunk olyan típust, ami tartalmaz érzéstelenítőt vagy végbéllazító anyagokat.”

Ha fáj az anális szex, valószínűleg nem lazultunk el

A szexjátékok segíthetnek felkészülni, hogy fájdalommentes legyen az anális szex

A szexjátékok segíthetnek felkészülni, hogy fájdalommentes legyen az anális szex

„A végbélzáróizomnak el kell lazulnia teljesen ahhoz, hogy a behatolás megtörténhessen anális szexnél – mondta Hall. – Lassú, mély légzés, az erogén zónák – a klitorisz és a mellbimbók – stimulálása segíthet, hogy az örömérzetre fókuszáljunk és ellazuljunk.”

Váltsunk pózt, ha fájdalmat érzünk anális szex közben

A kutyapóz általában a legkényelmesebb az anális szexhez, de az oldalt fekvést is sokan preferálják. Fontos, hogy közben is helyezkedjünk, ha úgy érezzük, hogy a testhelyzet nem kényelmes, így megelőzhetjük a fájdalmat és sérülést. 

A végbél roppant kényes terület. „A szöveti fedőréteg az ánuszban vékonyabb és sérülékenyebb, mint a hüvelyben. Ezért nagyon fontos, hogy lassú legyen a behatolás, különösen az első néhány alkalommal – figyelmeztetett a szexológus. – Egy kicsi kellemetlen érzet teljesen normális, de a folyamatos fájdalomérzet arra figyelmeztet, hogy álljunk meg, mert nagy a sérülés veszélye.”

Nem arányos a felállás

Muszáj időt hagyni magunknak. Nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy ne szakadjon, repedjen a végbél, különösen ha a pénisz túl nagy az ánuszunkhoz képest. „Felkészülhetünk análdugóval, vibrátorral, különböző kifejezetten erre a célra készült szexjátékokkal az anális szexre – mondta Ricciardi. – Az anális szexjátékok egyébként a hüvelyi szexnél is remek kiegészítő játékszerek lehetnek. A kettős stimuláció kirobbanó orgazmust eredményezhet. A lényeg, hogy az anális szex előtt muszáj felkészülnünk, ha nem akarjuk, hogy fájdalommal járjon.”

Forrás: Popsugar, fotó: Unsplash