Ezzel az ügyes trükkel hidegebbet fúj a ventilátor

2023. július 20.
Köszönjük a TikToknak azt a módszert, amivel a ventilátorunk már nem csak a szoba meleg levegőjét kergeti a lakásban, hanem valóban hidegebbet fúj.
Ventilátor trükk hideg levegő
  • A kánikulában nem csak dolgozni, de aludni is sokkal nehezebb. 
  • A TikTok ventilátoros praktikájával sokkal jobban aludhatunk a melegben.
  • Nincs szükség semmilyen különleges dologra ahhoz, hogy a ventilátorunk sokkal hidegebb levegőt fújjon, csupán egy tálra és sok jégre.

Valószínűleg a legtöbb ember életében eljött az a pont a kánikulában, hogy bármit kipróbálna, csak érezhessen egy kis hűs fuvallatot. Ha van otthon egy ventilátorunk, már szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A TikTokon villámsebesen terjedő praktikával ugyanis elérhetjük, hogy ne csak a meleg levegőt keringtesse a szobában, hanem valóban hidegebb legyen.

Az alvásban is segíthet a tiktokos ventilátor trükk

A nagy melegben nem csak úgy egyáltalán bármilyen tevékenység, de az alvás is sokkal nehezebb. Az okos házi praktikával azonban azt is elérhetjük, hogy sokkal pihentetőbben aludjunk a melegben. 

Két olyan videó is van a közösségi oldalon, ami nagyon hasznosnak bizonyult a meleg ellen. Az egyikben nem győzik hangsúlyozni a sötétítés fontosságát. A redőny vagy zsalugáter a legjobb, mert ez még az ablak előtt megállítja a forró napsugarakat, így hatékonyabban tartja kívül a meleget. Ha ez nincs, a sötétítő függöny is több fokot jelenthet a szoba hőmérsékletében.

@onlyjayus

HACKS TO STAY COOL 🥵☀️😎 #fyp #lifehacks #lifeadvice #hacks #advice #summerhacks #heathacks #staycool #heat #hot #globalwarming #climatechange #bodyhacks #onlyjayus

♬ Top Off – Gunna

A másik trükk az, amivel igazán hűsíthetjük a szoba levegőjét. Ennek lényege, hogy ha van egy ventilátorunk, helyezzünk elé valamilyen hideg dolgot. Így az abból kiáramló hideget fújja szét a szobában, nem a meleg levegőt keringteti. 

A leghatásosabb, ha egy tál jeget teszünk a levegő útjába. Ha nincs egy tálnyi apró jégkockánk, az is teljesen jó, ha egy régi műanyag uzsonnásdobozt vagy tárolót megtöltünk vízzel, lefagyasztjuk és az így keletkezett óriás jégkockát tesszük a ventilátor elé egy nagyobb edényben.

@lisafj14

#cheap #quick #hack to #cool on a hot day #cooldown #greatlifehack

♬ Happy, summer, ukulele(852618) – Eternal Waves

Ha nem akarunk jéggel vesződni, vagy még nem fagyott meg a mélyhűtőbe tett víz, az is jelentősen hűtheti a ventilátor által keringtetett levegőt, ha száradó törölközők vagy ágynemű mögé helyezzük a ventilátorunkat.

Mire ügyeljünk, ha kipróbáljuk a ventilátoros trükköt?

Mivel a ventilátor elektromos eszköz és rövidzárlatot okozhat, ha víz kerül bele, így a jeget mindig kellő távolságra helyezzük a géptől. A száradó ruhák esetében is célszerű biztonságos helyre tenni a ventilátort, mivel a keverőlapátok belegabalyodhatnak a textilbe, ami szintén balesetet okozhat. 

A biztonságunk tehát fontos akkor is, ha hűsölésre vágyunk, de ha minden van otthon hozzá, akkor már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy jobban érezzük magunkat a kánikulában is.

Forrás: Women’s Health, fotó: Unsplash