Most már hivatalos, így kell kipakolni a mosogatógépből jól

2023. július 24.
Nálatok is azon versenyeztek otthon, ki legyen az a peches családtag, aki megnyeri magának a mosogatógépből való kipakolást? Ha megnézzük, hogyan lehet jól kipakolni a tiszta edényeket, többé nem utáljuk majd ezt a házimunkát sem!
Mosogatógép kipakolás
  • A mosogatógép kipakolása valahol a bepakolásnál kezdődik.
  • Az is fontos, hogy az edények kiszedésekor mindig egy bizonyos típusú dolgot pakoljunk ki egyszerre. 
  • Gondoltuk volna, hogy mindig az alsó polcról célszerű kezdeni a mosogatógép kipakolását?

Mindenki ismeri azokat a mémeket, amik arról szólnak, hogy az egész párkapcsolat azon áll vagy bukik, hajlandó-e a párunk kipakolni a mosogatógépből, vagy jól pakol-e be. Ha megtanuljuk jól kipakolni a tiszta edényeket a mosogatógépből, többé biztosan nem lesz konfliktusunk abból, kinek a feladata aznap a helyére tenni a tányérokat, villákat, ha végzett a gép a mosogatással.

Mutatjuk, hogyan pakolhatjuk ki jól a mosogatógépet lépésről lépésre! Érdekes, hogy az egész azzal kezdődik, hogyan pakolunk be.

1. Stratégiailag megfelelő bepakolás a mosogatógépbe

A mosogatógép kipakolása a piszkos edények bepakolásával kezdődik. Tegyük a hasonló típusú edényeket egymás közelébe, így könnyű a szekrényben egy helyen lévő dolgokat – például tányérokat vagy poharakat – egyszerre megfogni és kivenni. Sokkal kisebb energiabefektetés kell a mosogatógép kipakolásához is így.

2. A mosogatógép alsó polcáról pakoljunk ki először

Bár nem tűnik logikusnak, de alulról célszerű elkezdeni a mosogatógépből való kipakolást. Az ok egyszerű: így nem csöpög rá a víz a tiszta edényekre a felső polcról, miközben kivesszük azokat.

A mosogatógép alsó polcáról pakoljunk ki mindig először

A mosogatógép alsó polcáról pakoljunk ki mindig először

3. Mindig csak egyfajta edényre koncentráljunk

Ha nem össze-vissza, hanem tudatosan egyfajta dologra koncentrálva pakolunk ki a mosogatógépből, rengeteg energiát megspórolhatunk. Például vegyük ki először a nagyobb tányérokat, majd a salátás tálkákat, majd a nagyobb tálakat. ha készen vannak a poharak, jöhetnek az evőeszközök.

4. Amelyik edény még vizes, tegyük a csöpögtetőre

Biztos, hogy leszenk még olyan edények, amiken marad víz a mosogatás végén. Ha a mosogatógépből való kipakolásnál ilyet találunk, azt tegyük az edénycsöpögtetőre. Ezt célszerű a mosogatógép tetején elhelyezni, hogy minél könnyebben elérjük.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash