Kiakadt a net a lehetetlen bőröndös rejtvényen – senki sem tudja megoldani

2023. augusztus 15.
Kemény feladat elé állította a netezőket a trükkös képrejtvény, ahol egy rakás színes bőrönd között kell megtalálnunk egy kenyérpirítót. A legtöbben lehetetlennek érzik a megoldását, de azért akadnak kivételesen eszes emberek, akiknek mégis sikerül!
  • Egyre bonyolultabb és trükkösebb képrejtvényekkel és fejtörőkkel próbálják megizzasztani a netezőket.
  • Az alábbi rejtvényen egy rakás színes bőrönd között kell megtalálni az elrejtett kenyérpirítót.
  • A feladat egyértelműen nem könnyű, sőt, sokak szerint lehetetlen, kivételes intelligenciával és éles figyelemmel azonban mégis sikerülhet.

Rengetegen szeretik az online fejtörőket és képrejtvényeket, amikkel egy kicsit kikapcsolódhatunk a gép előtt ülve, és akár munka közben is felfrissíthetjük az agyunkat. Mivel a netezők egyre több és több feladványt oldanak meg, a készítők igyekeznek a kitolódott ingerküszöbnek megfelelően egyre bonyolultabb és trükkösebb kihívásokat készíteni – így sikerült megalkotni a netet lázban tartó bőröndös képrejtvényt is. 

A feladat a szokásos: egy sűrűn teleillusztrált képen kell megtalálnunk a kakukktojást, vagyis egy oda nem illő részletet, amihez persze éles figyelemre és különösen jó kognitív képességekre lesz szükség. Bár sokan lehetetlennek tartják a nehéz kihívást, annyit azért előre megmondhatunk, hogy nagyon is létezik a megoldás!

Hol van a kenyérpirító a bőröndök között?

A netet aktuálisan lázban tartó ördögi képrejtvényen egy csomó színes bőrönd között kell megtalálnunk egy kenyérpirítót. Mivel mindkét esetben szögletes, viszonylag egyszerű formáról van szó, ezért egyáltalán nem könnyű felfedezni az oda nem illő részletet – figyelmünk teljes kapacitására szükségünk lesz hozzá. Érdemes lehet valamilyen rendszer alapján pásztázni a képet: haladhatunk a sarkokból kiindulva vízszintesen vagy függőlegesen, vagy akár megpróbálhatjuk figyelmünkkel „kiszűrni” az ismétlődő részleteket. A sűrű, színes minta sok ingert jelent, ezért a feldolgozása lassú folyamat: ebben segíthet, ha megpróbáljuk kognitív képességeinket bevetve mintázatokat látni a képen.

Készen állsz, hogy kipróbáld magadat a lehetetlen képrejtvényben? Mutatjuk a képet, kezdődhet az agytekergetés.

Sikerült megtalálnod a kenyérpirítót? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy megnézni, hol lapult a konyhai eszköz, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az árulkodó részlet

Mielőtt még felfednénk a kenyérpirító helyét, adunk egy kis segítséget a megfejtéshez. A kenyérpirítót valójában egy szelet kenyér árulja el – érdemes inkább erre koncentrálni a kenyérpirító formája helyett. Amikor ugyanis egy képrejtvényt próbálunk megoldani, és egy oda nem illő részletet keresünk, általában az adott tárgy mentális képéből indulunk ki, így tudjuk könnyebben kiszúrni azt. Most tehát a pirító képe helyett vizualizáljunk egy szelet kenyeret, hátha így már meglesz a megoldás.

Ha így sem sikerült, ne aggódj, hiszen tényleg őrjítő rejtvényről beszélünk – mutatjuk is a megoldást:

Ha szeretnéd magad kipróbálni hasonló feladatokban, nézd meg ezt a nyomozós fejtörőt, ahol azt kell kitalálnod, melyik ajándéknak nem örül igazán a képen szereplő nő.

Forrás: MentalBomb