Jól működik az agyad? Akkor találd meg a banánt 11 másodperc alatt

2023. augusztus 03.
Azt hinné az ember, hogy könnyű megtalálni egy sárga banánt ezen a képen. A kép azonban csalóka. Ha kicsit tovább nézzük, rájövünk, miért olyan nehéz rábukkanni, hol rejtőzik a banán.
  • Régen borzolta ilyen nehéz feladvány az internetezők kedélyeit.
  • A rekorddöntéshez 11 másodpercen belül kell megtalálnunk a banánt a képen. 
  • Csak az emberek 2 százaléka jött rá 11 másodperc alatt a megoldásra. 

Rengeteg rejtett képes feladvánnyal találkoztunk már. Az internetezők egyik kedvence az a kép volt, ahol egy gumikesztyűt kellett megtalálnunk a csirkék között. De nagyon szerették azt az optikai illúziót is, ahol a pötty nélküli dalmata megtalálása volt a feladat. 

Jól működik az agyad? Akkor találd meg a banánt 11 másodperc alatt

Jól működik az agyad? Akkor találd meg a banánt 11 másodperc alatt

Ezúttal sokkal nehezebb dolgunk van. Egy kedves családi képet látunk: egy apukát két gyerekével, kutyájával és macskájával, ahogy a teraszon foglalatoskodnak. A képen valahol egy banán van elrejtve. Megtaláljuk?

Mennyi idő alatt találjuk meg a banánt?

Bár a feladat könnyűnek tűnhet, mégsem olyan egyszerű megtalálnunk, hol bújt el a banán. Az embereknek átlagosan 1 perc 13 másodpercre volt szükségük, hogy megfejtsék a rejtett képes fejtörőt és megtalálják a banánt a képen – a rekord megdöntéséhez pedig 11 másodpercél hamarabb kell eredményre jutnunk. Mivel rengeteg dolgot látunk a képen és kicsit nagy rajta a zűrzavar, minél tovább nézzük, annál nehezebben fogjuk megtalálni a banánt. Egyszerűen elfárad az agyunk az erős koncentrációtól, és egyre nehezebben tesz különbséget a képen látható alakok között. 

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Megtaláltuk a banánt a képen?

Ha nem boldogulunk a rejtett képes feladvánnyal, adunk egy kis segítséget a megfejtéshez. Ezen a rejtett képes feladványon a banánt egy egészen meglepő helyen és funkcióban láthatjuk: vizsgáljuk kicsit meg jobban a családtagokat, azok ruházatát és kiegészítőit. Ha még így sem bukkantunk rá a banánra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a helyes megoldást. 

Addig is tegyük próbára magunkat más, hasonló rejtett képes feladványokkal. Találjuk meg például a gumikacsát a habfürdő buborékjai között! Vagy keressük meg mind a 16 arcot az optikai illúzión!

Jól működik az agyad? Akkor találd meg a banánt 11 másodperc alatt

Megtaláltuk a banánt a képen?

Forrás: jagranjosh.com