Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, ki a szegény a képen

2023. augusztus 09.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik nőnek van kevesebb pénze?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható két nő közül melyiküknek van kevesebb pénze.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható két nő közül melyiküknek van kevesebb pénze.

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, ki a szegény a képen

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, ki a szegény a képen

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük a szegényebb?

Egy békés képes látunk rajta két nővel, akik egy konyhában állva mosogatnak és törölgetned. Látszólag nincs különbség közöttük: mindketten kiveszik a részüket a házimunkából, és csinosan, igényesen öltözködnek. De vajon a két barátnő közül melyiknek lehet kevesebb pénze? Vajon miből lehet megállapítani a két nő anyagi helyzetét?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő lehet a szegényebb. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő a szegényebb. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két barátnő ruháját érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük a szegény. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi hercegnő. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a mosogató barátnő a szegényebb, az ő pulóvere ugyanis Adidas hamisítvány.

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, ki a szegény a képen

A mosogató nő pulcsija hamis Adidas. Ő a kevésbé tehetős a két nő közül

Forrás: Brightside