6 étel, amiről sosem gondolnád, hogy szépítő hatással bír

2023. augusztus 16.
Most azonnal építsd be őket az étrendedbe!
6 étel, amiről sosem gondolnád, hogy szépítő hatással bír

Ananász

Az ananásznak nagyon magas a C-vitamin-tartalma, ami fokozza a kollagéntermelést, és fényesebbé is teszi a bőrt. De gazdag még A- és B-vitaminokban is, ami azért jó hír, mert ezek nagyban hozzájárulnak a bőröd szépségéhez és egészségéhez. Plusz jó hír, hogy az ananász tartalmaz egy bromelain nevű, emésztést javító enzimet – azt pedig már biztosan te is tudod jól, hogy a jó emésztés elengedhetetlen az egészséges bőr megőrzéséhez!

Füge

Ha eddig még nem tudtad volna, a fügének csodálatos tulajdonságai vannak! Egy igazi jolly joker méregtelenítő gyümölcs, ami szintén szuper hatással van az emésztésedre. Van még benne B6-vitamin, C-vitamin és E-vitamin is, ezek az összetevők nemcsak a bőr textúráját és tónusát javítják, de a hajad növekedését is felgyorsítják. Sőt, antioxidánsokban is gazdag, így a rendszeres fogyasztása megakadályozhatja az idő előtti öregedést.

Avokádó

Az avokádó nagy mennyiségben tartalmaz jótékony esszenciális zsírsavakat, amiknek köszönhetően a bőröd simább és teltebb hatású lesz. De a benne lévő C- és E-vitamin a hajad minőségén is sokat tud javítani.

Félbevágott avokádó

Chia mag

A chia mag tele van szépítő ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Omega-3 tartalmának köszönhetően segít leküzdeni a gyulladásokat és javít a kiszáradt bőrön. A rendszeres chia mag fogyasztással a vérkeringéseden is javíthatsz, ami által a bőröd is tónusosabb lesz.   

Sárgarépa

Lehet, hogy eddig nem voltál nagy rajongója, de ha másért nem, a bőrszépítő tulajdonságai miatt ideje megbarátkoznod a sárgarépával. Ez a zöldség nemcsak C-vitaminban gazdag, de van benne sok-sok béta-karotin is, amit a szervezeted A-vitaminná tud alakítani. Az A-vitamin pedig egy szuper fegyver lehet a pattanások és a ráncok ellen.

Csokoládé

Néha tényleg muszáj egy kicsit bűnözni, főleg akkor, ha ezzel még a bőrödnek is jót teszel! A kakaóbab rendkívül gazdag antioxidánsokban, a benne lévő polifenolok pedig nagyon hatékonyan harcolnak a korai öregedés ellen. A csokoládéban lévő hatóanyagok ráadásul még a hajszálereket is segítenek rendbe hozni, enyhítik a pírt és a duzzanatot. 

Fotó: Getty Images Forrás: Oladoc