Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik nővel akar flörtölni a férfi

2023. szeptember 02.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik nő tetszik a képen látható férfinak. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldására?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, a három nő közül ki tetszik a férfinak. 
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • Átlagosan 10 másodperc kell az embereknek, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelő képességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is: arra kell rájönnünk, melyik nő tetszik a három közül a képen látható férfinak. 

Az jól látható, hogy mindhárom nő szívesen megismerkedne a képen látható egyetlen férfival. De vajon neki melyik hölgy tetszik a legjobban? 

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik nővel akar flörtölni a férfi

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik nővel akar flörtölni a férfi

Melyik nő tetszik a férfinak?

A képen három csinos nőt látunk és egyetlen férfit. A nők láthatóan odavannak a férfiért, ám neki muszáj lesz választani közülük. A választás pedig valójában már meg is született – van egy aprócska részlet, ami egyértelműen jelzi, melyik nő felé húz a férfi szíve. De vajon képesek leszünk észrevenni ezt az apró jelet?

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő tetszik a legjobban a férfinek. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki csinált rendetlenséget?

Annyit segítünk, nem biztos, hogy az a nő tetszik neki a legjobban, akire elsőre gondolnánk. Könnyen magára vonhatja a figyelmünket a középen, magabiztosan álló szőke hajú nő, ám érdemes az apróbb nyomokat is szemügyre vennünk. 

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyik az a nő a három közül, aki leginkább tetszik a férfinak. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos. 

Megfejtés: A lábunk általában és öntudatlanul is a felé mutat, aki a leginkább érdekel minket. Tehát ebben az esetben a férfi a 3-as számú nővel szeretne összejönni.

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik nővel akar flörtölni a férfi

Sikerült?

Forrás: Brightside