Átlagon felettinek kell lenned, hogy megmondd, a két nő közül ki a feleség

2023. augusztus 30.
Briliáns nyomozónak kell lenni ahhoz, hogy megtaláljuk azt az apró jelet, ami alapján biztosan megmondható, melyik nő a férfi felesége. 10 másodpercünk van rá.
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, az ikernővérek közül melyik lehet a férfi felesége.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják, mi a megoldás.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj.

Átlagon felettinek kell lenned, hogy megmondd, a két nő közül ki a feleség

Átlagon felettinek kell lenned, hogy megmondd, a két nő közül ki a feleség

Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon Rachel és Sarah közül ki lehet a feleség. Nehezíti a feladatot, hogy a két nő teljesen egyformán néz ki, valószínűleg egypetéjű ikertestvérekről van szó.

Hogyan deríthetjük ki, melyik nő a felesége?

Első ránézésre úgy tűnik, a két nő teljesen egyforma. Ikrekről lehet szó: az arcuk, a testalkatuk, a frizurájuk, de még az öltözékük is ugyanolyan. De vajon melyikükkel él boldog házasságban a középen látható férfi? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő a feleség. Ám ha jobban megnézzük a képet, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő a feleség. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két nőt és a hátteret is alaposabban meg kell vizsgálnunk ebben a fejtörőben, hogy rájöjjünk, melyikük a feleség. Vizsgáljunk meg minden a nők testén, majd azt is vegyük szemügyre, mi látható még rajtuk kívül a szobában. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyik nő a feleség.

Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Átlagon felettinek kell lenned, hogy megmondd, a két nő közül ki a feleség

Rachel a feleség, mert ugyanazon az oldalon van a tetoválása, mint az esküvői fotón

Forrás: Brightside