Nyomozós fejtörő: kitalálod, melyik ember jött a jövőből?

2023. július 15.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik ember jött a jövőből a kőkorszaki képen. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldására?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, melyik ember jött a jövőből a kőkorszaki képen.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • Átlagosan 10 másodperc kell az embereknek, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik ember jött a jövőből a kőkorszaki képen.

Nyomozós fejtörő: kitalálod, melyik ember jött a jövőből?

Nyomozós fejtörő: kitalálod, melyik ember jött a jövőből?

Egy életképet láthatunk, ahol hat kőkorszaki ember különféle feladatokat végez el. Van, aki tüzet csihol, egy nő barlangrajzokat készít,  egy másik húst süt, míg egy férfi flörtölni próbál vele. A háttérben pedig két férfi éppen vizet cipel. De van közöttük valaki, aki egy másik korból, egészen pontosan a jövőből érkezett. Szerinted ki lehet az?

Melyik ember jött a jövőből?

Első ránézésre egy teljes átlagos kőkorszaki képet látunk. Hat ember tevékenykedik, mindenki el van foglalva a saját dolgával. A nyomozós feladványnak az a kérdése, vajon melyikük nem tartozik ebbe a kőkorszaki közösségbe, ki az, aki a jövőből érkezett?  

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki jött a jövőből?

Annyit segítünk, nem biztos, hogy az a kakukktojás, aki a leggyanúsabbnak látszik. A tűzön húst sütő nő például azonnal magára vonja a figyelmünket, ám érdemes az apróbb nyomokat is szemügyre vennünk. 

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki jött a jövőből valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos. 

Nyomozós fejtörő: kitalálod, melyik ember jött a jövőből?

Sikerült?

Forrás: GPuzzles