Virágos jókedvünk támad a legújabb lakberendezési trendektől

2023. szeptember 20.
Az online keresések száma megduplázódott az elmúlt hónapokban a virágos lakberendezés kulcsszóra. Úgy tűnik, az ősz beköszöntével mindenki még többet akar a természetből az otthonába. Ám nem csak élő növényekből. Mutatjuk a kedvenc virágos lakberendezési ötleteinket.
Virágminta lakberendezés
  • A növényi ornamentikával gazdagon díszített lakástextilek és tapéták nem csak az otthonunkat teszik szebbé, de a lelki egészségünkre is jó hatással vannak.
  • Főként a nappaliban és a hálószobában hódítanak a növényes minták.
  • Mutatjuk, hogyan ültethetjük át otthonunkba a leggazdaságosabban a biofil dizájnt!

Már voltak jelei annak, hogy idén ősszel reneszánszát éli a virágos lakberendezés. A retró kukorica kancsó nyomán hatalmas lelkesedés övezi a növény alakú kerámiákat is. 

A nappaliban és hálószobában a lakástextileket és falakat borították be idén ősszel a virágok, gombák, fák és bokrok. A botanikus stílus igazi álomvilágot teremt otthonunkban, ráadásul a lelki egészségünknek is jót tesz.

@bari_j

Ummm… no one told ME about #bloomcore #bloomcoreaesthetic Come on now. #author of Bloom Wild. 🤦🏻‍♀️

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Virágzik a növényes lakberendezés

A #bloomcore hashtaggel ellátott videókat már több mint 2,5 millióan nézték meg a TikTokon. A virágos esztétikára a Pinteresten több mint kétszeresére (108 százalékkal) nőtt a keresések száma az elmúlt néhány hónapban. A stílusirányzat egyik legnagyobb hajtóereje kétségkívül És egyszer csak… című sorozatban Carrie Bradshaw New York-i lakásának fala. Maga Sarah Jessica Parker tervezte a túlméretezett virágokkal díszített tapétát.

Sarah Jessica Parker tervezte az És egyszer csak... című sorozatban is látható nagy virágos tapétát

Sarah Jessica Parker tervezte az És egyszer csak… című sorozatban is látható nagy virágos tapétát

A sötét virágokat keressük

Ezúttal azonban nem a világos, romantikus, Jane Austen ihlette növényi motívumokat keressük. A lakberendezési trendeket a sötét tónusok uralják a virágok mellett. A House of Hackney lakberendezési áruháznál például az egyik legnépszerűbb dizájn az Opia nevű mákvirágos minta. 

A virágminta ezúttal sötétben hódítja meg a lakberendezést

A virágminta ezúttal sötétben hódítja meg a lakberendezést

Jót tesz a lelkünknek a növényi minta

A kutatások szerint a mentális egészségünknek is jót tesz, ha növényi motívumokkal és természetes anyagokkal vesszük körül magunkat. A biofil dizájn egyre nagyobb teret hódít az építészetben és lakberendezésben. Már az is kifejezetten jótékony hatással bír, ha növényi mintákat vagy képeket látunk, csökkenti a stresszt és szorongást, amire nagy szükségünk lehet mostanában.

Forrás: The Guardian, Fotó: HBO Max, Getty Images